2023-09-07 11:15:04
Φωτογραφία για Τομεακοί απολογισμοί. Τομέας εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων του Δήμου Ξηρομέρου.
Πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής όταν ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν η οικονομική διάσωση και η αποφυγή του Παρατηρητηρίου, λόγω του χρεοκοπημένου Δήμου που παραλάβαμε.. Παράλληλα με την οικονομική διάσωση και την οικονομική εξυγίανση, έπρεπε να τρέξει και η δεύτερη σημαντική μας επιλογή, που ήταν να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερες χρηματοδοτήσεις για εκτέλεση έργων και για τη δημιουργία υποδομών, που σαν Δήμος εκεί είχαμε μία πολύ μεγάλη έλλειψη.

Με την βοήθεια των Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμων Ξηρομέρου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, εξωτερικών συνεργατών, καθώς και των ειδικών συνεργατών, όπου η δική μας επιλογή ήταν να είναι Μηχανικοί, καταγράψαμε ρεκόρ εκπόνησης μελετών, που είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα για την κατάθεση προτάσεων χρηματοδότησης.

Όλη αυτή η προσπάθεια συνοδεύτηκε από πολλή δουλειά, από ατελείωτες εργατοώρες, από συχνές επισκέψεις και σοβαρή παρουσία στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια και στους υπόλοιπους φορείς χρηματοδότησης, άριστη συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές, πολιτική πίεση, πειθώ, όραμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένες προτάσεις.


Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τα πεπραγμένα μας, με ζητούμενο να γίνει μία αντικειμενική σύγκριση και αποτίμηση, για να δούμε, είχαμε βελτίωση και θετική πορεία ή πισωγύρισμα και αρνητικό πρόσημο σε σχέση με την κατάσταση που παραλάβαμε.

Μία σύντομη καταγραφή για την δημοτική περίοδο 2019-2023, με πολύ συγκεκριμένα και μετρήσιμα στοιχεία, μας δείχνει:

Χρηματοδοτήσεις:

Εξασφαλίσαμε έως σήμερα 35 μεγάλες νέες χρηματοδοτήσεις, συνολικού ποσού 29.676.539,34 €.

Το συγκεκριμένο ποσό είναι ρεκόρ στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου.

Όλες αυτές οι χρηματοδοτήσεις, έχουν με επίσημα έγγραφα, ημερομηνία ένταξης στα αντίστοιχα χρηματοδοτικά εργαλεία, την περίοδο που την ευθύνη διοίκησης του Δήμου έχει η παρούσα δημοτική αρχή.

Φροντίσαμε τις χρηματοδοτήσεις που παραλάβαμε από την προηγούμενη διοίκηση, στα πλαίσια της συνέχειας που οφείλουν να έχουν όλες οι δημοτικές αρχές, να τις δημοπρατήσουμε όλες, γιατί πολλές εκκρεμούσαν για πολύ καιρό και παραδόθηκαν με την επισφάλεια της απένταξης.

Πετύχαμε λοιπόν με πολύ δουλειά και σε ορισμένες περιπτώσεις οριακά, να μην χάσουμε ούτε μία χρηματοδότηση και όλες να γίνουν έργα.

Εδώ η σύγκριση με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου δείχνει και τη μεγάλη διαφορά μας. Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε το ίδιο. Έχασε εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από την διοίκηση του αείμνηστου Πυθαγόρα Σαμαρά, για 7 έργα ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Κατάλογος χρηματοδοτήσεων που εξασφαλίσαμε:

Τα παραπάνω συγκεκριμένα στοιχεία δείχνουν και αποδεικνύουν ότι αδιαμφισβήτητα υπήρξε σαφής βελτίωση και θετική πορεία στον τομέα της εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων και αυτό δεσμευόμαστε να το συνεχίσουμε και στη νέα θητεία μας, με την θέληση και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Αλλάζουμε τον τόπο μας!!!

Βάζουμε τις βάσεις ο Δήμος Ξηρομέρου

να προχωρήσει μπροστά και την νέα 5ετία!!!

xiromerodinamielpidas.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ