2023-09-07 17:17:44
Φωτογραφία για Το νέο κόλπο των κλεφτών: Έτσι κλέβουν αυτοκίνητα με ένα απλό κουτάκι αναψυκτικού

        Οι τεχνικές που εφαρμόζουν οι κλέφτες αυτοκινήτων για να αρπάξουν τη λεία τους δεν είναι πάντα σοφιστικέ, και πολλές φορές είναι ιδιαίτερα απλές που ενδέχεται να μην τις αντιληφθούμε.

Ποιος σας είπε ότι οι τεχνικές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι απατεώνες συμβαδίζουν πάντα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας; Αναντίλεκτα, όλες οι τεχνολογίες έχουν μια «σκοτεινή» πλευρά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάθος, αλλά η εφευρετικότητα των κλεφτών είναι ανεξάντλητη και ένα απλό αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σας κλέψουν το αυτοκίνητο.

Ένα αλουμινένιο κουτάκι από το αγαπημένο σας αναψυκτικό μπορεί να μετατραπεί σε παγίδα που θα σας αφήσει ανυπεράσπιστους απέναντι στους απατεώνες που έχουν αποφασίσει ότι το αυτοκίνητό σας θα είναι το επόμενο θύμα τους.

Για να καταλάβετε πώς χρησιμοποιούν το αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού, θα πρέπει να φέρετε στο νου σας την εικόνα ενός αυτοκινήτου νεόνυμφων με δεμένα μερικά κουτάκια στον προφυλακτήρα ή τον γάντζο ρυμούλκησης. Ακριβώς αυτό είναι που κάνουν και οι κλέφτες.


Οι κλέφτες που καταφεύγουν σε αυτό το κόλπο εκμεταλλεύονται το διάστημα που το αυτοκίνητο παραμένει σταθμευμένο για να δέσουν ένα ή περισσότερα κουτάκια αναψυκτικού στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το κουτάκι του αναψυκτικού θα δεθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν ο οδηγός πλησιάζει στο αυτοκίνητο να μην το δει και να το πάρει «είδηση» μόνο όταν αρχίσει να κινείται και ακούσει αυτόν τον περίεργο θόρυβο που κάνει από την επαφή του με τον δρόμο.

Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου των απατεώνων, ο οδηγός θα σταματήσει (θυμηθείτε να το κάνετε σε ένα ασφαλές μέρος) για να ελέγξει τι συμβαίνει και από που προέρχεται ο ενοχλητικός θόρυβος. Σύμφωνα με τις πιθανότητες, ο οδηγός του αυτοκίνητου αναμένεται να κάνει πολύ σύντομα στάση, χωρίς να απενεργοποιήσει τον κινητήρα και θα αφήσει ανοιχτή την πόρτα του.

Εκείνη τη στιγμή, ο κλέφτης που καιροφυλακτεί σε απόσταση αναπνοής, εκμεταλλεύεται ότι πραγματοποιείτε έλεγχο για να μπει στη θέση του οδηγού και να φύγει με τέρμα γκάζι μαζί με τη λεία του.

Για αυτό τον λόγο, αν ακούσετε έναν περίεργο θόρυβο, ελέγξτε ότι μπορείτε να συνεχίσετε την πορεία σας και απομακρυνθείτε από το σημείο που είχατε σταθμεύσει, μιας και κλέφτης δεν θα είναι μακριά. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να βγείτε από το αυτοκίνητο θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τον κινητήρα και να βάλετε τα κλειδιά στην τσέπη σας.

Πηγή: carandmotor.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ