2023-09-13 08:28:32
Φωτογραφία για Φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά
Οι εποχιακές κατασκευές, γενικα, είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς τρόπους ώστε τα παιδιά προσχολικής-μικρής ηλικίας να εξοικειωθούν με την έννοια του περιβάλλοντος, της φύσης και της αλλαγής των εποχών. 

Οι φθινοπωρινοί μήνες είναι από τους καταλληλότερους για τέτοιες κατασκευές λόγω του πλήθους υλικών που αυτή την εποχή η φύση μας προσφέρει απλόχερα.

Ξερά κλαδάκια, φθινοπωρινά φύλλα και εποχιακοί καρποί μαζί με χρώματα, πλαστελίνες ή πηλό και ...φαντασία είναι υλικά που μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά πολλές ώρες χαράς, διασκέδασης αλλά και δημιουργικότητας. 



Οι μορφές ζώων αλλά και ανθρώπινες φιγούρες σχηματισμένες με φύλλα στα εντυπωσιακά χρώματα του φθινοπώρου είναι από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και εύκολες στην δημιουργία τους φθινοπωρινές κατασκευές για παιδιά.



Για να κολληθούν τα φύλλα σε χαρτί - χαρτόνι δεν χρειάζεται παρά μια απλή υγρή κόλλα γενικής χρήσης, ενώ μπορούν και να κοπούν στους επιθυμητούς σχηματισμούς. 



Φύλλα, κλαδάκια αλλά και εποχιακοί καρποί μπορούν και να συνδυαστούν με πλαστελίνη ή έτοιμο πηλό, ώστε να δημιουργούν μορφές ζώων ή και ανθρώπινες φιγούρες.



Ασφαλώς το φθινόπωρο μπορεί να ....αποτυπωθεί σε παιδικές δημιουργίες και με χάρτινες κατασκευές, βαμμένες στα κλασικά χρώματα της φύσης αυτή την εποχή.

"Πίνακες" αυτοί κατασκευασμένοι είτε από χάρτινα είτε από φυσικά στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διακόσμηση παιδικών δωματίων αλλά και σχολικών αιθουσών, χώρων αναψυχής για παιδιά κλπ προσφέροντάς τους ακόμη μεγάλη ικανοποίηση για τα δημιουργήματά τους. 



Παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστούν ιδιαίτερα και από τις τεχνικές ζωγραφικής - επεξεργασίας φυσικών φύλλων και την μετατροπή τους σε μικρά ...έργα τέχνης. 

ΕΔΩ θα βρείτε λεπτομέρειες και οδηγίες για κατασκευές αυτής της μορφής. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Με νέο πρόγραμμα το Naftemporiki TV
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Με νέο πρόγραμμα το Naftemporiki TV
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ