2023-09-16 06:32:59
Φωτογραφία για Προειδοποίηση ΕΟΦ: Συμπλήρωμα διατροφής περιέχει δραστική ουσία που συνδέεται με παρενέργειες στο καρδιαγγειακό
Προειδοποίηση για διάθεση μέσω Διαδικτύου ενός συμπληρώματος διατροφής, το οποίο μάλιστα περιέχει δραστική ουσία, απευθύνουν με επίσημη ανακοίνωσή τους οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται χαραλτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν Enhanced Vegetal Vigra 200mg το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου σαν συμπληρώμα διατροφής, περιέχει τη φαρμακευτική δραστική ουσία sildenafil, η παρουσία της οποίας την καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο και μάλιστα με ψευδή παρουσίαση (ψευδεπίγραφο).

Η φαρμακευτική δραστική ουσία sildenafil συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά την ανεξέλεγκτη χρήση επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους τα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνουμε ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Η πιο πάνω ειδοποίηση γίνεται ύστερα από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών των ΗΠΑ».

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι, σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερα προσεκτικοί.
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ