2023-09-22 17:24:25
Φωτογραφία για Αυτοψία προέδρου ΠΦΣ στην πληγωμένη Θεσσαλία - Εικόνες βιβλικής καταστραφής από πλημμυρισμένα φαρμακεία (pics)
Διαβάστε παρακάτω την περιγραφή του προέδρου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολου Βαλτά μετά το οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας συνοδεία των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων της περιοχής.

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, κατεστραμμένα σπίτια και φαρμακεία, εξαφανισμένη αγροτική παραγωγή, κατεστραμμένη κτηνοτροφία, περιουσίες πνιγμένες μέσα στη λάσπη και μαζί με αυτές ο μόχθος εκατοντάδων συνανθρώπων μας.

Θλίψη, οδύνη και προβληματισμός είναι τα συναισθήματα που προκλήθηκαν στις δύο μέρες της παρουσίας μας στις πληγείσες περιοχές στο πλαίσιο της επίσκεψης αντιπροσωπείας του ΠΦΣ στην πληγωμένη Θεσσαλία.

Βλέποντας τον αγώνα των κατοίκων των περιοχών αυτών, είδα και θαύμασα τη θέληση του κόσμου να προσπαθεί μέσα στις λάσπες και στα νερά να ξανασταθεί στα πόδια του! Η πολιτεία έχει υποχρέωση να υλοποιήσει τάχιστα τις δεσμεύσεις της και τα μέτρα που έχει εξαγγείλει, για να ξαναβρούν σιγά σιγά τη ζωή τους!!!


Περήφανος αισθάνθηκα όμως και για ... όλους τους Συναδέλφους που από την πρώτη μέρα και μετά τις πρώτες ώρες της καταστροφής προσπάθησαν να συνεχίσουν το έργο τους ακόμη και έξω από τα πλημμυρισμένα και κατεστραμμένα φαρμακεία τους, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν στους ασθενείς με οποιοδήποτε τρόπο τα φάρμακα που είχαν ανάγκη. Χωρίς να υπολογίσουν και να σκεφτούν αν θα ήταν δανεικά ή χωρίς ποτέ να συνταγογραφηθούν ή αν επρόκειτο ποτέ να εξοφληθούν.

Από την πλευρά τους οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς απέδειξαν ακόμα μια φορά την κοινωνική τους ευαισθησία οργανώνοντας την μεταφορά των φαρμάκων στις δομές που στήθηκαν για να στεγάσουν τους πλημμυροπαθείς.

Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

Και να είναι σίγουροι ότι θα είμαι και θα είμαστε πάντα δίπλα τους και με οποιοδήποτε τρόπο θα τους στηρίξουμε για να επανέλθουν το συντομότερο δυνατό στην καθημερινότητα τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ