2023-10-02 14:00:02
Φωτογραφία για H Μάγισσα: Γιατί έλεγαν τα αγόρια «τουφέκια» εκείνη την εποχή;
Τη φετινή σεζόν για τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη δεν υπήρξε δίλημμα για το αν θα κάνει τηλεόραση αφού «Η μάγισσα» ήταν μια πρόταση που δέχτηκε με χαρά και συγκίνηση καθώς με τους της είχε ξανασυνεργαστεί στις «Άγριες μέλισσες».

Οσο για τον ρόλο του; Υποδύεται τον Μάρκο Λάσκαρη, γιο και διάδοχο του ξακουστού καπεταναίου Μιχαήλ, που είναι ερωτευμένος με τη Θεοφανώ, αλλά και παντρεμένος με τη γυναίκα που του όρισε ο πατέρας του.

Ο Μάρκος δεν είναι μόνο ο διάδοχος αλλά και το καμάρι του Μιχαήλ.

«Είναι ο αγαπημένος του γιος, γιατί ο πρωτότοκος θεωρούταν από τους Μανιάτες ο εκλεκτός. Τα αγόρια τα έλεγαν "τουφέκια” καθώς γι’ αυτούς ήταν στόχος οι οικογένειες να κάνουν στρατό. Ήταν πολεμική κοινωνία. Οσο περισσότερα “τουφέκια” είχες, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η δύναμή σου. Δεν είχε σημασία αν ήσουν νικλιόνος, δηλαδή με προνόμια ή αχαμνός. Αν είχες πολλούς γιους ανέβαινες κοινωνική αλλά και οικονομική βαθμίδα και ο πρώτος γιος είχε μεγάλη αξία».


Η γυναίκα του Μιχαήλ, η Δαμιανή αγαπάει Μάρκο σαν δικό της παιδί;

«Ναι κι αισθάνεται τυχερός που πήρε αγάπη από δύο μάνες και τις αγαπάει κι εκείνος ισάξια. Καταλαβαίνει τον πόνο της βιολογικής του μητέρας που αναγκάστηκε να τον δώσει να τον μεγαλώσει η πρώτη σύζυγος αλλά και την πρώτη σύζυγο που δεν μπορούσε να κάνει γιο».

Καταδικάστηκε όμως σε έναν γάμο που δεν ήθελε.

«Σύμφωνα με τον νόμο της Μάνης, αν λυθεί ο γάμος που έχει προκύψει από ξεγδικιωμό, τότε η βεντέτα ξαναρχίζει. Οπότε είναι δέσμιος αυτής της κατάστασης».

Μετά τον γάμο έχει σχέσεις με τη Θεοφανώ; «Και οι δύο προσπαθούν να τις σταματήσουν και τους βλέπουμε να έχουν ήδη πάρει κάποιες αποστάσεις. Παρ' όλα αυτά, συμβιώνουν στον ίδιο χώρο και αυτό είναι σκληρό και για τους δύο».

Γνωρίζουν τα μέλη της οικογένειας για αυτόν τον έρωτα;

«Οχι. κανείς. Είναι κρυφός. Ολοι νομίζουν ότι την αγαπάει πολύ γιατί είναι φίλοι αφού γνωρίζονται από παιδιά».

Υπάρχει αντιζηλία ανάμεσα στη Θεοφανώ και τη γυναίκα του τη Μεταξία;

«Και η Μεταξία έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί ξέρει με έναν τρόπο, έχει μια γυναικεία διαίσθηση που τη διαβεβαιώνει ότι κάτι τρέχει».

Πηγή tv24

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ