2023-10-08 08:30:27
Φωτογραφία για Gmail: ΝΕΕΣ αλλαγές στην μάχη για καταπολέμηση των spam emails

 



Η Google έχει αποφασίσει να απαλλάξει τους χρήστες από τον βραχνά των spam emails στην υπηρεσία Gmail με νέες δραστικές πρωτοβουλίες που θα τεθούν σε εφαρμογή από τον Φεβρουάριο του 2024.

Πρόκειται για τρεις αλλαγές που θα διασφαλίσουν ότι οι αποστολείς μαζικών emails θα συμπεριλαμβάνουν την πιστοποίηση του λογαριασμού τους για να γνωρίζουν οι παραλήπτες πως δεν πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια, θα διασφαλίζονται και οι ίδιοι ότι στέλνουν τα emails εκεί που πραγματικά επιθυμούν, ενώ θα πρέπει να προσφέρουν στον παραλήπτη άμεσο και εύκολο τρόπο διακοπής της λήψης των emails τους (unsubscribe).

Ξεκινώντας από την πιστοποίηση, οι αποστολείς πολλών και μαζικών emails θα πρέπει να πιστοποιήσουν τους λογαριασμούς τους ακολουθώντας τις οδηγίες της εταιρείας (βλ. εδώ) για να κλείσουν τυχόν κενά ασφαλείας και να αποφύγουν κακοτοπιές που εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά την διασφάλιση ότι δεν θα ξεπερνούν το όριο που θέτει το Gmail στην αποστολή μαζικών emails, ούτως ώστε να μην βομβαρδίζονται οι παραλήπτες με ανεπιθύμητα emails. Η Google τονίζει, μάλιστα, πως είναι η πρώτη στον χώρο που θα ορίσει ένα τέτοιο όριο.

Τέλος, οι αποστολείς θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στα emails τους την επιλογή απεγγραφής του παραλήπτη από την λίστα τους με ένα και μόνο κλικ. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης ζητήσει να μην δέχεται πλέον emails από την συγκεκριμένη διεύθυνση, ο αποστολέας θα έχει περιθώριο 2 ημερών για να ικανοποιήσει το αίτημα τους. Η συγκεκριμένη ενέργεια βασίζεται σε ανοικτό πρότυπο προκειμένου να επωφελούνται και όσοι παραλήπτες δεν είναι χρήστες του Gmail (π.χ. Microsoft Outlook).



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ