2023-10-23 09:50:20
Φωτογραφία για Εντυπωσιακές κατασκευές για το σπίτι από ξύλινα μπωλ
Η αλλαγή χρήσης αντικειμένων και η μετατροπή τους σε κάτι εντελώς διαφορετικό είναι μια από τις βασικές "αρχές" του DIY, πολλές δε τέτοιες ιδέες είναι ιδιαίτερα απλές στην κατασκευή τους ακόμη και για εντελώς ερασιτέχνες σε παρόμοια εγχειρήματα. 

Ένα τέτοιο αντικείμενο για το οποίο όλο και περισσότερα hacks εμφανίζονται στα social και κυρίως στο tik tok είναι τα ξύλινα μπωλ σερβιρίσματος της ΙΚΕΑ Blanda Matt

Βεβαίως με ίδιους τρόπους μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ξύλινο μπωλ, σαλατιέρα κλπ ίδιου σχήματος. 

Επιτραπέζιο διακοσμητικό μπωλ

Δύο μπωλ διαφορετικού μεγέθους αρχικά βάφονται με ακρυλικό ή χρώμα κιμωλίας.

Στην συνέχεια ενώνονται - κολλιούνται μεταξύ τους με σιλικόνη

Το αποτέλεσμα είναι ένα ξεχωριστό διακοσμητικό μπωλ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ιδανικό και για εποχιακές διακοσμήσεις. 





Βοηθητικό - διακοσμητικό τραπεζάκι

Πολύ ξεχωριστό ψηλό βοηθητικό τραπεζάκι αποτελούμενο από 4 ξύλινα μπωλ και μια ξύλινη επιφάνεια (κοπής, πλατώ κλπ) σαν κεντρική επιφάνεια. 

Η διαδικασία κατασκευής του απαιτεί μόνο την ένωση - συγκόλληση των κομματιών με σιλικόνη και τοποθετώντας στο κέντρο μια "σφαίρα" αποτελούμενη από δύο ίδιου μεγέθους μπωλ. 

Πόδια - βάση για DIY τραπέζια σαλονιού 

Πολύ ιδιαίτερης αισθητικής τραπέζια με επιφάνεια από ξύλο ή και γυαλί στερεωμένο - κολλημένο πάνω σε δύο ή τρεις, ανάλογα με τον σχεδιασμό, βάσει αποτελούμενες από ξύλινα μπωλ. 

Τόσο τα μπωλ μεταξύ τους όσο και η επιφάνεια ενώνονται - κολλιούνται μεταξύ τους με σιλικόνη. 

Tips: 

- Σε κατασκευές που πρόκειται να βαφτούν και θέλετε να μην είναι καθόλου ορατό το σημείο της ένωσης των μπωλ, αφού στερεοποιηθεί - στεγνώσει η σιλικόνη, περάστε ξυλόστοκο επιμένοντας στο ελάχιστο κενό μεταξύ των κομματιών και αφού στεγνώσει τρίψτε περιμετρικά το σημείο ώστε να είναι και πάλι λείο πριν το βάψιμο.

- Ανάλογα με την χρήση της κατασκευής και το βάρος που πρόκειται να δεχθεί στο εσωτερικό από τις "μπάλες" που θα σχηματίσετε με τα μπωλ, πριν την συγκόλλησή τους, τοποθετείστε στο εσωτερικό  ένα βάρος όπως πχ πέτρα, σακουλάκι άμμου κλπ που θα κάνει συνολικά την κατασκευή ακόμη πιο στιβαρή και σταθερή. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ