2023-10-26 14:37:49
Φωτογραφία για Από το ελαιουργείο του 12ου αιώνα σε μια μοναδικής ατμόσφαιρας κατοικία
Το επιβλητικό κτίσμα, που βρίσκεται στην Extramadura,  μια αυτόνομη κοινότητα στην Δ.Ισπανία, κατασκευάστηκε από Ιεορονυμίτες μοναχαούς τον 12ο αιώνα και αργότερα λειτούργησε ως ελαιοτριβείο. 

Λόγω της μοναδικής ιστορικής αξίας του κατά την αποκατάσταση και μετατροπή του σε ιδιωτική κατοικία, από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ricardo Elizondo, η αρχική αρχιτεκτονική διατηρήθηκε ανέπαφη.

Στοιχεία που λόγω φθοράς χρειάστηκε να αντικατασταθούν αντιγράφηκαν πιστά σύμφωνα με την αρχική τους μορφή όπως τα ξύλινα δοκάρια οροφής και οι ξύλινες πόρτες, ενώ για την διατήρηση - στήριξη κάποιων σημείων έχουν χρησιμοποιηθεί στοιχεία από σίδερο - ατσάλι. 

Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου όπως οι καμάρες, τα ορατά και στις εσωτερικές τοιχοποιίες δομικά υλικά (πέτρες-τούβλα) έχουν συνδυαστεί αριστοτεχνικά με πιο σύγχρονης αισθητικής στοιχεία και υλικά, ώστε η συνολική όψη των χώρων να ξεφύγει από το αυστηρά παραδοσιακό και να αποκτήσει την εικόνα ενός σχεδόν ...θεατρικού σκηνικού όπου παλιό και πιο σύγχρονο συνυπάρχουν ιδανικά.



Αυθεντικές αντίκες αλλά και πιο σύγχρονης φόρμας έπιπλα, το μπλε-τυρκουάζ σαν βασική απόχρωση των αντιθέσεων με τις γενικά γήινες αποχρώσεις που επικρατούν και κυρίως τα μοντέρνας αισθητικής και μεγάλου μεγέθους έργα τέχνης είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν χρησιμοποιηθεί στην διακόσμηση του χώρου, ενώ ακόμη και το πιο μικρό αντικείμενο έχει μελετηθεί ώστε το υλικό κατασκευής και οι αποχρώσεις του να δένουν απόλυτα με την γενική ατμόσφαιρα του χώρου.



ΠΗΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

onekindesign.com



ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ