2023-10-28 13:45:10
Φωτογραφία για Σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει τον Χίτλερ να μιλάει... φυσιολογικά: Τρέμει την ΕΣΣΔ - τι λέει για την Ελλάδα
Ένα εξαιρετικά σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο καταγράφει τον Χίτλερ να μιλάει σε φυσιολογικούς τόνους, και όχι ουρλιάζοντας, όπως συνήθιζε στις δημόσιες ομιλίες του ως Φύρερ του Τρίτου Ράιχ.

Σύμφωνα με το War History Online, η μαγνητοφώνησε έλαβε χώρα σε ιδιωτικό τραίνο στην νότια Φινλανδία, τον Ιούνιο του 1942. Ο Χίτλερ συνομιλεί με τον Καρλ Γκουστάφ Έμιλ Μαννερχάιμ, τον φινλανδικό διοικητή στον οποίο ανήκε το τρένο.

Ο Thor Damen, ο άνθρωπος που κατέγραψε το ντοκουμέντο, έχοντας μαγνητοσκοπήσει την επίσημη συνάντηση, άφησε την ταινία να «τρέξει» λίγο παραπάνω.

Στην ενδεκάλεπτη συνομιλία ο Χίτλερ εμφανίζεται προβληματισμένος από τις εξελίξεις στο Ανατολικό Μέτωπο, αναφερόμενος με τρόμο στη σοβιετική πολεμική μηχανή. Η ταχύτατη μετατροπή της ειρηνικής βιομηχανίας σε πολεμική από τη Σοβιετική Ένωση, η ηγεσία της οποίας ανέμενε τη ναζιστική επίθεση, φαίνεται να ήταν κάτι που δεν είχε υπολογίσει ο Χίτλερ.


Ο ναζί δικτάτορας αναφέρεται ακόμα στα εμπόδια που προέκυψαν στη γερμανική προέλαση από τις καιρικές συνθήκες τόσο στο ανατολικό όσο και στο δυτικό μέτωπο, ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του αναφέρεται στην ελληνική αντίσταση, που τον ανάγκασε να στείλει γερμανικά στρατεύματα σε μία περιοχή που είχαν αναλάβει οι Ιταλοί.

Τέλος αναφέρει ότι αν οι Σοβιετικοί είχαν κάνει την επιλογή να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές της Ρουμανίας ο πόλεμος θα είχε λήξει με γρήγορη ήττα του Άξονα, καθώς τα αποθέματα πετρελαίου δε θα αρκούσαν για να τροφοδοτήσει τη στρατιωτική του μηχανή.
greece-salonikia
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ