2023-11-15 13:04:03
Φωτογραφία για Απάτη μαμούθ 8 εκατ. σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με παράνομες συνταγογραφήσεις! Δικογραφία για 227 εταιρείες



Υπόθεση κακουργηματικής απάτης - μαθούθ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με παράνομες εκτελέσεις συνταγογραφήσεων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων 227 εταιριών, ενώ εξιχνιάστηκαν περισσότερες από 71.000 περιπτώσεις παράνομων εκτελέσεων συνταγογραφήσεων, από τις οποίες επήλθε ζημία στον ΕΟΠΥΥ, ύψους 8.237.193,71 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εταιρίες που εισήγαγαν τα επιθέματα για την περαιτέρω διακίνησή τους, το διάστημα 2017-2019, ενέτασσαν τα προϊόντα τους σε υποκατηγορίες ιατρικού υλικού που αποζημιώνεται από τον Οργανισμό, χωρίς να πληρούνται οι απαιτούμενες προδιαγραφές, με σκοπό την επίτευξη υψηλότερης αποζημίωσης από την πραγματικά δικαιούμενη.

Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενες την πίεση που δημιουργήθηκε κατά την έναρξη λειτουργίας του σχετικού μητρώου, οι εταιρίες εισαγωγής παρουσίαζαν ότι τα προϊόντα τους διαθέτουν χαρακτηριστικά, που στην πραγματικότητα στερούνταν, με αποτέλεσμα να ενταχθούν σε άλλη κατηγορία από αυτή που ανήκουν.


Στη συνέχεια, οι εταιρίες παροχής προμηθεύονταν τα επιθέματα και τα διέθεταν σε ασθενείς, κατά την εκτέλεση συνταγογραφήσεων, τα οποία, όμως, δεν κάλυπταν τις θεραπευτικές ανάγκες τους και, μάλιστα, ήταν δυνητικά επιβλαβή για την υγεία τους.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εντοπιστεί -101- υλικά που έχουν ενταχθεί σε υποκατηγορίες διαφορετικές από αυτές που ανήκουν, ενώ -40- από αυτά αφαιρέθηκαν από το μητρώο, καθώς δεν μπορούσαν εξαρχής να ενταχθούν σε καμία υποκατηγορία.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.

πηγή

Διαβάστε επίσης:

Επιθεωρητής ασφάλειας τροφίμων παραθέτει τα 10 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στην κουζίνα σας

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρως με το πρωινό

Η μείωση του ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη στις γυναίκες

Συναγερμός στον Ωρωπό. Εξαφανίστηκε 41χρονη μητέρα

Συναγερμός: 41 παιδιά με κοξάκι στη Λάρισα. Τα κρούσματα δεν σχετίζονται με τις πλημμύρες

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ