2023-11-16 09:09:55
Φωτογραφία για Αυτό το φάρμακο «ευθύνεται» για την χαμηλή συγκέντρωση σπέρματος
Ισχυρή συσχέτιση μεταξύ της έκθεσης των ενήλικων ανδρών σε εντομοκτόνα και της χαμηλότερης συγκέντρωσης σπέρματος διαπιστώνει έρευνα, που δημοσιεύεται διαδικτυακά στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Health Perspectives».

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε στοιχεία από 25 μελέτες, οι οποίες διεξήχθησαν σε διάστημα σχεδόν πέντε δεκαετιών, σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από την έκθεση σε δύο ευρέως χρησιμοποιούμενες κατηγορίες εντομοκτόνων, τα οργανοφωσφορικά και τα Ν-μεθυλοκαρβαμικά. Διαπίστωσε συνεχείς συσχετίσεις της έκθεσης αυτής με χαμηλότερη συγκέντρωση σπέρματος.

«Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα εντομοκτόνα επηρεάζουν τη συγκέντρωση σπέρματος στον άνθρωπο είναι κρίσιμη, δεδομένης της παρουσίας τους παντού στο περιβάλλον και των τεκμηριωμένων κινδύνων για την αναπαραγωγή. Τα εντομοκτόνα αποτελούν ανησυχία για τη δημόσια υγεία και όλους τους άνδρες, οι οποίοι εκτίθενται κυρίως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων και νερού», επισημαίνει η επικεφαλής της μελέτης, Μελίσα Πέρι, κοσμήτορας του Κολεγίου Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου George Mason. Η ίδια επισημαίνει την ανάγκη ρυθμιστικών μέτρων για τη μείωση της έκθεσης σε εντομοκτόνα.
πηγή
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ