2023-11-28 18:52:17
Φωτογραφία για Χειροποίητα κρεμαστά στολίδια - άγγελοι από χαρτί
Μια DIY χριστουγεννιάτικη ιδέα περίπου σαν ...παιδική χειροτεχνία, αλλά με πολύ φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα. 

Κρεμαστά στολίδια - άγγελοι από χαρτί για το δέντρο ή για κάθε τύπου γιορτινή διακοσμητική σύνθεση.  

Για την κατασκευή τους θα χρειαστείτε μόνο λευκό χαρτί, ξύλινες λευκές χάντρες και χοντρή κλωστή - νήμα κατά προτίμηση δίχρωμο (πχ ασπρόμαυρο ή ασπροκόκκινο)



1 Κόψτε το χαρτί σε παραλληλόγραμμο σχήμα και ακριβώς στη μέση του κόψτε ένα άνοιγμα, περίπου στο 1/3 του συνολικού του ύψους. 

Τσακίστε το χαρτί σε μορφή "βεντάλιας" και στο σημείο του κοψίματος λυγίστε δεξιά και αριστερά για να σχηματιστούν τα ...φτερά του αγγέλου. 

2 Περάστε την χάντρα σε ένα διπλό κομμάτι νήμα και δέστην στο σημείο που ενώνεται ο κορμός της φιγούρας με τα φτερά.

Δημιουργείστε έναν κόμπο στην άκρη του νήματος ώστε η κατασκευή να μπορεί να κρεμαστεί από το δέντρο ή όποιο άλλο σημείο πρόκειται να την τοποθετήσετε. 


Αντί για λευκό μπορεί βεβαίως να χρησιμοποιηθεί χρωματιστό χαρτί περιτυλίγματος, φωτοτυπημένες σελίδες βιβλίων ή όποιο άλλο είδος λεπτού χαρτιού προτιμάτε. 

Επίσης, αν σας διευκολύνει, η φιγούρα μπορεί να δημιουργηθεί και από δύο κομμάτια χαρτιού διπλωμένα σαν "βεντάλια" που θα ενώσετε μεταξύ τους και με την χάντρα με κόλλα, με δύο κομμάτια από τα οποία το ένα θα σχηματίσει τον κορμό και το άλλο τα φτερά κλπ. 

Όποιο τρόπο - σχέδιο και αν επιλέξετε πρόκειται για μια απλούστατη αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη κατασκευή που είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει και τα παιδιά και για μια ιδέα με την οποία σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόστος μπορούν να δημιουργηθούν πολλά κομμάτια για τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

hof9.blogspot.com

thenavagepatch.com


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ