2024-01-07 17:40:59
Φωτογραφία για Μεταξύ των 10 κορυφαίων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών σταθμών  και αυτός της Νάπολης
Ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Σιδηροδρόμων έλαβε υπόψη τους πενήντα από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς στην Ευρώπη (από άποψη όγκου επιβατών) και συνέταξε την κατάταξη του 2023 με βάση διάφορους παράγοντες όπως επιτόπιες υπηρεσίες, επιλογές προσβασιμότητας, μεταφορικές συνδέσεις, ποιότητα των παρεχόμενων πληροφοριών, εκδοτήρια εισιτηρίων, καταστήματα, σαλόνια, επιλογές για φαγητό, δωρεάν Wi-Fi, σιδηροδρομική κάλυψη, ταξί και κοινή χρήση διαδρομής.

siviaggia.it

Επιπλέον, η ερευνητική μέθοδος περιλάμβανε επίσημες αναφορές από τις εθνικές αρχές, διαδικτυακά στατιστικά στοιχεία, χάρτες σταθμών, ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο και σχόλια επιβατών για όλες εκείνες τις πτυχές που θεωρούν προτεραιότητα, όπως χρόνους αναμονής, ποσοστό καθυστερημένων τρένων, εφαρμογές και εισιτήρια.

Η Napoli Centrale, στο Top Ten των καλύτερων σταθμών

Έτσι, ο πολυσύχναστος σταθμός Napoli Centrale της Ιταλίας κατέλαβε την έβδομη θέση στο Top Ten των καλύτερων σιδηροδρομικών σταθμών στην Ευρώπη το 2023, τον μοναδικό ιταλικό, με βαθμολογία 86 από το μέγιστο 123.


Στην πραγματικότητα, οι εξίσου δημοφιλείς σταθμοί της Ρώμης, της Μπολόνια και του Μιλάνου δεν κατάφεραν να τοποθετηθούν στην πρώτη δεκάδα: η Roma Termini σταμάτησε στη 16η θέση , η Bologna Centrale στην 26η και η Milano Centrale στην 29η .

Οι άλλοι σταθμοί που ξεχωρίζουν στο Top Ten και ο γενικός νικητής

Ποιοι είναι οι άλλοι καλύτεροι σταθμοί στην Ευρώπη εκτός από τη Νάπολη;

Δέκατη, από κοινού, το Όσλο και η Βιέννη , με 81 βαθμούς στο σύνολο των 123, ένατο το Paris La Gare με 82 βαθμούς, όγδοο το Άμστερνταμ με 85 βαθμούς, έκτη η Φρανκφούρτη με 86 βαθμούς, πέμπτη η Ουτρέχτη με 90 βαθμούς και στη συνέχεια , στο βάθρο, η Βέρνη και το Βερολίνο ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση με 90 βαθμούς η καθεμία , με δεύτερο τον κεντρικό σταθμό της Βιέννης με 94 βαθμούς.

Πρώτα για άλλη μια φορά, η Ζυρίχη , με συνολικά 102 πόντους και υπηρεσίες που ορίζονται ως "εξαιρετικές": η νεομπαρόκ αίθουσα αναμονής είναι τόσο μεγαλοπρεπής που έχει φιλοξενήσει παραστάσεις όπερας, ένα ευρύχωρο εμπορικό κέντρο προσφέρει στους επιβάτες ό,τι χρειάζονται και τα τρένα κινούνται σε 21 προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων του Άμστερνταμ και της Βουδαπέστης.

Οι χειρότεροι ευρωπαϊκοί σταθμοί

Όμως η κατάταξη του European Railways Index δεν σταματά στους καλύτερους σταθμούς της Γηραιάς Ηπείρου.

Μάλιστα, η ανάλυση αποκάλυψε και τους πέντε «χειρότερους» σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ευρώπης, τους «αποτυχημένους» θα λέγαμε.

Και, παρόλο που η Φρανκφούρτη και το Κεντρικό Βερολίνο βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων με την έκτη και τρίτη θέση, οι λιγότερο φιλόξενοι σταθμοί είναι όλοι στη Γερμανία : αυτοί είναι το Essen, το Berlin Ostkreuz, το Berlin Zoologischer Garten, το Munich-Pasing και η Bremen.

Οι λόγοι? Οι επιβάτες διαμαρτύρονται για μεγάλους χρόνους αναμονής για τρένα, πάρα πολλές καθυστερήσεις και μια σιδηροδρομική υπηρεσία "φθαρμένων" με έντονα μειωμένα επίπεδα αξιοπιστίας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ