2024-01-11 15:31:44
Φωτογραφία για Μόνο το… σκέπαστρο έμεινε από το τρένο - ταξί
Το μόνο που έμεινε από την υπηρεσία που είχε ανακοινώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το 2012 είναι το σκέπαστρο στη βόρεια πλευρά του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονικης. Μια υπηρεσία που ξεκίνησε πιλοτικά που όμως δεν ευδοκίμησε.

Τι ήταν αυτή η υπηρεσία που ξεκίνησε άλλα δεν συνεχίστηκε;

Μας την περιγράφει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος της "Μακεδονίας" Φώτης Κουτσαμπάρης με τίτλο Τρενο-ταξί στη Θεσσαλονίκη

Συνδυασμένη μετακίνηση προσφέρει από σήμερα (18/04/2012) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με μια νέα υπηρεσία που ξεκινά πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη, με την ονομασία «Τρένο-ταξί»

Οι επιβάτες των τρένων με προορισμό τη Θεσσαλονίκη εκτός από το εισιτήριο θα εφοδιάζονται και με εκπτωτικό κουπόνι μεταφοράς με ταξί από τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Το τρενο-ταξί θα λειτουργήσει για τέσσερις μήνες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εταιρεία ταξί και αργότερα, ανάλογα με την ανταπόκριση του επιβατικού κοινού, θα επεκταθεί και σε άλλες εταιρείες ταξί που διαθέτουν κατάλληλα μηχανογραφικά συστήματα
. Το κουπόνι συνδυασμένης μετακίνησης που θα παίρνουν οι επιβάτες θα παρέχει έκπτωση τουλάχιστον 15% για μεταφορά με ταξί εντός της πόλης, χωρίς να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστος για την εξασφάλιση της υπηρεσίας ταξί. Οι προνομιακές τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα πληροφόρησης των ζωνών τιμών από τα εκδοτήρια και από χάρτες απεικόνισης που έχουν αναρτηθεί στους σταθμούς.

Η έκπτωση θα είναι ανάλογη με το δρομολόγιο. Είναι μια υπηρεσία που αν την καλούσε ο επιβάτης θα έπρεπε να πληρώσει 3 ευρώ το ραντεβού, συν ένα ευρώ για μετακίνηση από τον σταθμό, συν το κόστος αποσκευών που είναι 30 λεπτά η αποσκευή, δηλαδή τουλάχιστον 4,30 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα χρεώνεται ο επιβάτης. Στη συνέχεια έχει έκπτωση στο κόμιστρο, καθώς δεν θα πληρώνει ό,τι γράφει το ταξίμετρο αλλά τις προκαθορισμένες τιμές της συμφωνίας περιγράφει ο Πάρης Ξυλένιος, εκπρόσωπος της Ευρωταξί. Έτσι, για παράδειγμα, αν κάποιος επιλέξει να μετακινηθεί με ταξί από τον σιδηροδρομικό σταθμό για Σαράντα Εκκλησιές, θα πληρώσει 5 ευρώ, ενώ θα κατέβαλλε 7 ευρώ χωρίς ραντεβού ή 11,30 με ραντεβού, δηλαδή έχει έκπτωση 30% ή 45%. Η έκπτωση είναι μεγαλύτερη για αποστάσεις εκτός πόλης, όπως λόγου χάρη προς Περαία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει ότι η δυνατότητα κράτησης παρέχεται στους επιβάτες από τους σταθμούς που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων, καθώς επίσης από τα γραφεία ταξιδίων Αθήνας, Λάρισας, Βόλου και Θεσσαλονίκης. Η νέα υπηρεσία εξυπηρετεί τους επιβάτες που έχουν προορισμό τη Θεσσαλονίκη και επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες από σταθμούς του άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Τελευταίος σταθμός από τον οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί η υπηρεσία τρενο-ταξί για την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι η Κατερίνη. Ο επιβάτης δηλώνει την επιθυμία του να μεταφερθεί με ταξί στο σημείο πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο τίτλος μεταφοράς (κουπόνι) για την υπηρεσία είναι ονομαστικός, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει τον συγκεκριμένο τελικό προορισμό του επιβάτη ή των επιβατών και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, το ένα εκ των οποίων ο επιβάτης παραδίδει στον οδηγό ταξί. Ο επιβάτης οφείλει να χρησιμοποιήσει το ταξί που έχει δεσμευτεί για τη μετακίνησή του μέσα σε 15 λεπτά από την πραγματική άφιξη της αμαξοστοιχίας στον σταθμό, άσχετα αν υπάρχει καθυστέρηση. Τα ταξί υποχρεούνται να περιμένουν στις περιπτώσεις των καθυστερήσεων.

Τα ταξί θα περιμένουν τους επιβάτες σε ειδικό προκαθορισμένο χώρο στον σταθμό Θεσσαλονίκης, προς τον οποίο υπάρχει ειδική σήμανση. Στον σταθμό έχουν αναρτηθεί πινακίδες που δείχνουν την κατεύθυνση από τις αποβάθρες προς τους χώρους των ταξί. Εάν ο επιβάτης για κάποιον λόγο θέλει να πάει σε άλλο προορισμό από αυτόν που έχει δηλώσει και το αντίτιμο είναι μεγαλύτερο, τότε γίνεται έναρξη νέας σημαίας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ