2024-01-15 19:45:14
Φωτογραφία για Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Από τη συνάντηση Ιερώνυμου - Κασσελάκη στις 13/01/2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε εντολή στον Σωκράτη Φάμελλο να ετοιμάσει τη νομοθετική πρόταση ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα που είχαν επεξεργαστεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Νοέμβριο του 2018 καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα ως πρόταση νόμου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε εντολή στον Σωκράτη Φάμελλο να ετοιμάσει τη νομοθετική πρόταση ώστε σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

«Είπα στον Σωκράτη Φάμελλο και θα το κάνει η ΚΟ να κατατεθεί ως πρόταση νόμου η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για προχωρήσει ο διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας» είπε στην καταληκτική ομιλία του ο κ. Κασσελάκης στην ΚΕ.



Η πρόταση έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη με τον κ. Κασσελάκη να προσθέτει «Για να μπορέσει να υπάρξει διαχωρισμός Κράτους Εκκλησίας με σεβασμό στην Εκκλησία η οποία επιτελεί και θα επιτελεί τον ρόλο της στην κοινωνία για αλληλεγγύη και αδελφοσύνη».

Το ζήτημα τέθηκε και στη συνάντηση γνωριμίας που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αρχιεπίσκοπο.

voria

Άλλωστε την σχετική πρόθεσή του είχε εκφράσει ο Στ. Κασσελάκης ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δείτε το σχετικό βίντεο: 


thriskeftika
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ