2024-01-18 21:12:51
Φωτογραφία για Τι απάντησε για τα αίτια ο γγ του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ στην  Εξεταστική για τα Τέμπη
Τι λένε κύκλοι της πλειοψηφίας στην Επιτροπή

«Ξεκάθαρος ήταν στην κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, υπογραμμίζοντας τη σημασία του Γενικού Κανονισμού Κίνησης στις ασφαλείς σιδηροδρομικές μετακινήσεις, ο Αθανάσιος Βούρδας, γγ του υπουργείου Μεταφορών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΓΟΣΕ (2015-2017)» σύμφωνα με κύκλους της πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη.

naftemporiki.gr

Όπως αναφέρουν: «Καταρρίπτοντας το πάγιο επιχείρημα της αντιπολίτευσης, ότι η τραγωδία οφείλεται στην απουσία ενοποιημένου συστήματος τηλεδιοίκησης, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, ήταν σαφής: “Δεν εξηγείται με κανέναν άλλον τρόπο ένα τέτοιο δυστύχημα παρά μόνο με τη μη τήρηση του Γενικού Κανονισμού Κίνησης από τους εμπλεκόμενους”, υπογράμμισε ο κ. Βούρδας, τονίζοντας με ιδιαίτερα εμφατικό τρόπο ότι ο ΓΚΚ προβλέπει όλες τις κανονιστικές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η ασφάλεια στην κυκλοφορία, ανεξαρτήτως ύπαρξης συστημάτων.


“Δεν παίζει κανέναν ρόλο εάν μια γραμμή έχει συστήματα. Ο ΓΚΚ περιγράφει ποιες ενέργειες θα γίνουν όταν υπάρχει τηλεδιοίκηση και όταν δεν υπάρχει, όταν υπάρχει σηματοδότηση κι όταν δεν υπάρχει” είπε, ενώ δεν έκρυψε την έκπληξή του που συνέβη ένα τέτοιο δυστύχημα και μάλιστα σε διπλή γραμμή».

Σημειώνουν επίσης: «Ο κ. Βούρδας, ξεκαθάρισε ότι αυτό που αλλάζει με τα νέα συστήματα είναι η χωρητικότητα του δικτύου, αλλά ποτέ δεν παύει να υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας. “Αν το φυσικό πρόσωπο δεν χειριστεί σωστά τα συστήματα, θα γίνει λάθος” κατέληξε».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ