2024-01-21 22:24:37
Φωτογραφία για Λάρισα: Αυτό είναι το πολεμικό καταφύγιο του ΟΣΕ, η δρεζίνα που θα διασχίσει την Κοιλάδα των Τεμπών, τα σχεδιαγράμματα και η δωρεά
Με τριπλή εκδήλωση σήμερα στον ΟΣΕ της Λάρισας, παρουσιάστηκαν το μικρό πολεμικό καταφύγιο, μια δρεζίνα που ανακατασκευάστηκε και ανακαινίστηκε και η οποία θα μεταφερθεί στην Κοιλάδα των Τεμπών για να κάνει την πανέμορφη παλιά διαδρομή Τέμπη – Ραψάνη (θα ταξιδέψουν με αυτή παιδιά), παλιά σχεδιαγράμματα, ενώ παρουσία του Μητροπολίτη Ιερώνυμου Λαρίσης πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της μακέτας Σιδηροδρομικού Μοντελισμού υπό κλίμακα (3m 2,5m), προσφορά της οικογένειας Βασιλακοπούλου, προς το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας.

onlarissa.gr

Αρκετοί Λαρισαίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το πρωί της Κυριακής την τριπλή εκδήλωση στον Σιδηροδρομικό Σταθμός στη Λάρισα. Το παρών έδωσε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο οποίος στις δηλώσεις του υπογράμμισε τον στόχο του δήμου να δημιουργηθούν οι συνθήκες στον παλιό σταθμό στα Τέμπη για να μπορέσει ο κόσμος να επισκέπτεται με την δρεζίνα την Κοιλάδα των Τεμπών. Συγκεκριμένα είπε: «Προσπαθούμε στον δήμο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες στον παλιό σταθμό στα Τέμπη για να μπορέσει ο κόσμος να επισκέπτεται με την δρεζίνα την Κοιλάδα των Τεμπών. Ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει, αλλά το προσπαθούμε».


Ο Γιάννης Μάνθος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών Λάρισας για την ανακαινισμένη δρεζίνα τόνισε: «Σας παρουσιάζουμε μια πλήρως ανακαινισμένη νέα δρεζίνα που σκοπεύουμε να την πάμε στα Τέμπη για να κάνει την παλιά διαδρομή Τέμπη – Ραψάνη που διασχίζει όλη την κοιλάδα, με στόχο να την αναδείξουμε. Έχουμε άλλα 7 τρενάκια εκεί, με σκοπό να γίνει μια τουριστική γραμμή».

Επίσης, για την σημερινή τριπλή εκδήλωση, σημείωσε: «Υπάρχει ένα μικρό καταφύγιο που γινόταν κατά την διάρκεια των πολέμων η διοίκηση του ΟΣΕ. Υπάρχουν σχέδια το πως ήταν εδώ η περιοχή με σχεδιαγράμματα του 1926. Για πρώτη φορά σας παρουσιάζουμε σήμερα και σχεδιάγραμμα το πως ήταν εδώ ο σταθμός το 1908, το πρώτο κτήριο που ήταν πέτρινο αλλά το 1957 στον σταθμό υπέστη ρωγμές και το κατεδάφισαν. Επίσης ενδιάμεσα υπήρχε ένας ξύλινος σταθμός και το παρουσιάζουμε το σχεδιάγραμμα για πρώτη φορά σήμερα. Τα βρήκε ο Νίκος Παπαθεοδώρου που τα βρήκε στο Μοναστηράκι σε κατάστημα και μας τα παρέδωσε. Επίσης, έγινε δωρεά μακέτας στο Πολιτιστικό μας Κέντρο από μια οικογένεια στην Αθήνα, την οικογένεια Βασιλακοπούλου με κινούμενα τρένα».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ