2024-01-22 19:05:19
Φωτογραφία για Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: 90 ράντζα στην εφημερία, στο ΑΤΤΙΚΟΝ



Για ακόμα μία εφημερία, το «Αττικόν» γέμισε ξανά με ράντζα και η ΠΟΕΔΗΝ προχωρά σε νέες καταγγελίες για την κατάσταση στο νοσοκομείο.

Παρά το ότι το υπουργείο Υγείας λέει ότι λαμβάνονται μέτρα για την καλύτερη κατανομή των περιστατικών, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το Αττικόν στην τελευταία του εφημερία ανέπτυξε 90 ράντζα στους διαδρόμους.

Κατά τους εργαζόμενους, το φαινόμενο οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού που δεν επιτρέπει να ανοίξουν και νέες κλινικές για τις νοσηλείες των ασθενών.

Το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά γρίπης, κορονοϊού και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία με ασθενείς.

 «Φταίει η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών.

Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας» αναφέρει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Με αυτή την κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων», αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
πηγή

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ