2024-01-30 16:38:23
Φωτογραφία για MANNA- Από το σανατόριο του ΄30 σε ένα από πιο σύγχρονα ξενοδοχεία της Πελοποννήσου
Το ιστορικό και εγκαταλειμένο κτίσμα στην Αρκαδία που από το 1927 έως το 1938 λειτούργησε ως Σανατόριο μετατράπηκε σε ένα μοναδικής αισθητικής ξενοδοχειακό συγκρότημα, με απόλυτο σεβασμό στο υπέροχο φυσικό τοπίο.  

Το σανατόριο κτίστηκε το 1923-1925 με σκοπό την νοσηλεία των φυματικών ασθενών της  μικρασιατικής εκστρατείας µε πρωτοβουλία και εράνους της αδερφής του Παύλου Μελά Άννας Παπαδοπούλου -που ήταν γνωστή ως "Μάνα" και προς τιμήν της έφερε αυτή την ονομασία.Από το 1938 το κτίριο παρέμενε εγκαταλελειμμένο και απαιτήθηκαν περίπου τέσσερα χρόνια σχεδιασμού και εργασιών για να αποκατασταθεί με την σημερινή του όψη και να φιλοξενεί πλέον ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα.

 

Βρίσκεται στη θέση «Κορφοξυλιά» σε απόσταση 3 χλμ. από τον οικισμό Μαγούλιανα και σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, μέσα στο μοναδικό τοπίο που δημιουργούν το παρθένο ελατόδασος του Μαίναλου, ο Λούσιος ποταμός και οι λίμνες της περιοχής.  


Η ανάπλαση του κτίσματος πραγματοποιήθηκε από το Κ-Studio σε συνεργασία με το MONOGON Office for Architecture με απόλυτο σεβασμό όχι μόνο στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον αρχικό σχεδιασμό του κτιρίου, που υπήρξε πρωτοποριακός καθώς ξέφευγε από τα συνήθη νεοκλασικά πρότυπα της εποχής.

 

Παλιά και σύγχρονα στοιχεία και υλικά συνυπάρχουν πλέον σε ένα κτίσμα που οι επισκέπτες αισθάνονται σε κάθε χώρο το βάρος της ιστορίας του απολαμβάνοντας ταυτόχρονα πολυτελείς παροχές αλλά και το παρθένο φυσικό τοπίο της περιοχής που καθορίζει την ποιότητα διαμονής στο MANNA Hotel

___________________________



(*) Τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) που συμπεριλαμβάνονται στην στήλη "HOTELS  TOURS" του site μας δεν αποτελούν διαφημιστική καταχώρηση. Επιλέγονται για το ενδιαφέρον που κατά την άποψή μας παρουσιάζουν λόγω ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών-διακοσμητικών τους χαρακτηριστικών και το SoulouposeTo δεν έχει κανενός είδους οικονομική συναλλαγή - σχέση με τους ιδιοκτήτες τους. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ