2024-02-09 10:12:41
Φωτογραφία για Οι δολιοφθορές στον ΟΣΕ
Όλα τα είχε ο σιδηρόδρομος, δεν έφταναν τα δυστυχήματα και οι καταστροφές, έχει και τις… δολιοφθορές. Εχουν περάσει μερικές ημέρες, αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, αλλά έχει το ενδιαφέρον της η ιστορία. Προ ολίγων ημερών το κέντρο Τηλεδιοίκησης ΣΚΑ (Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών) διαπίστωσε βλάβη στην Σηματοδότηση/Τηλεδιοίκηση στο 24 χλμ. του τμήματος μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Αχαρνών (Μενίδι) και Δεκελείας.

insider.gr

 Συνεργεία του ΟΣΕ έσπευσαν προφανώς για την αποκατάσταση της βλάβης και από την επόμενη ημέρα αποκαταστάθηκαν οι ζημιές που προήλθαν από… κομμένα καλώδια Σηματοδότησης, Τηλεδιοίκησης και ETCS. Όπως φάνηκε, άγνωστοι έκοψαν τα καλώδια επικοινωνίας των μετρητών αξόνων στο τμήμα αυτό και στο σημείο που δεν καλύπτοντο από σκυρόδεμα.

 Το συμβάν κρίθηκε ως σοβαρή απόπειρα δολιοφθοράς που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους στην ασφάλεια της κυκλοφορίας. Για αυτό και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα για καταγγελία του συμβάντος ενώ προγραμματίζονταν και κατάθεση μηνύσεως στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.


Ερωτηματικά για τη Θεσσαλία

Ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές αναρωτιόνται τι συμβαίνει με τους διαγωνισμούς για τα έργα αποκατάστασης υποδομών στη Θεσσαλία, στον απόηχο των περσινών καταστροφών από τις κακοκαιρίες, τι γίνεται με μελέτες που είχαν οι ίδιοι κάνει κ.λπ.. Βέβαια, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει ξεκινήσει διαδικασίες με αναζήτηση τεχνικών συμβούλων, αλλά φαίνεται ότι οι κατασκευαστές ανέμεναν πιο γοργούς ρυθμούς. Και μιλάμε για σημαντικά έργα σε δρόμους, σιδηρόδρομους, κτήρια κ.α., εκατοντάδων εκατ. ευρώ. Πάντως, από το υπουργείο πρόσφατα έλεγαν ότι προχωρούν τα πράγματα και έως το καλοκαίρι θα έχουμε αναδόχους.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ