2024-02-16 07:23:32
Φωτογραφία για Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας επικαλέστηκε το δικαίωμά του να σιωπήσει στην έρευνα του ατυχήματος στα Τέμπη
Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός, επικαλέστηκε το δικαίωμά του να σιωπήσει την Πέμπτη στην κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας που ήταν επιφορτισμένη με τη διερεύνηση του θανατηφόρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη της κεντρικής Ελλάδας, τον Φεβρουάριο του 2023, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως κατηγορούμενου στην εν εξελίξει υπόθεση.

ekathimerini.com

«Σας δηλώνω ότι ασκώ, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το δικαίωμα της σιωπής, επιφυλασσόμενος του δικαιώματός μου να δώσω τις απαιτούμενες εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκκρεμεί η υπόθεση», είπε στους βουλευτές στο πάνελ, πριν απολυθεί.

Αγοραστός, διώκεται για παράβαση καθήκοντος και άλλα πλημμελήματα σε σχέση με έργα που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο της θανατηφόρου τρένου στα Τέμπη, ανακοίνωσε η εισαγγελία της περιοχής.

Κατηγορείται από ένωση θυμάτων και επιζώντων της συντριβής ότι έδωσε το πράσινο φως για την κάλυψη του σημείου της θανατηφόρας μετωπικής σύγκρουσης με αδρανή πέτρες.


Η κάλυψη του χώρου εμπόδισε τους εμπειρογνώμονες να ερευνήσουν το σημείο του δυστυχήματος, καθώς τα βαγόνια του τρένου απομακρύνθηκαν από το σημείο, κατέθεσε η επικεφαλής του συλλόγου Μαρία Καρυστιανού ενώπιον της ίδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής τον Ιανουάριο.

Η Καρυστιανού, της οποίας η κόρη σκοτώθηκε στο τρένο, κατέθεσε ότι η ίδια και άλλα θύματα έδειχναν την υποτιθέμενη ενοχή του Αγοραστού από το καλοκαίρι του 2023 και ότι της είχε πει κατ' ιδίαν ότι «εκτελούσε εντολές» από ψηλά όταν είχε η περιοχή καλυμμένη.

Η μετωπική σύγκρουση σημειώθηκε αργά το βράδυ στις 28 Φεβρουαρίου 2023, όταν μια επιβατική αμαξοστοιχία με προορισμό το βορρά δρομολογήθηκε κατά λάθος στη νότια γραμμή που χρησιμοποιούσε μια ερχόμενη εμπορευματική αμαξοστοιχία. Πενήντα επτά επιβάτες έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και οι δύο μηχανοδηγοί.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ