2024-02-15 19:52:50
Φωτογραφία για Κολυμβητές σε ένα ποτήρι νερό



Δεν ξέρω πως τα καταφέρνουμε να δημιουργούμε καθημερινώς και μια εστία έντασης, έστω και αν τελικά η φασαρία γίνεται περί όνου σκιάς.

Του Μανώλη Καλατζή

Μας προέκυψε κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, μεταξύ Αλεξάνδρας Ατταλίδου και Παύλου Μυλωνά, για ένα βίντεο που λίγων λεπτών, το οποίο προβλήθηκε σε Λύκειο της Λευκωσίας.

Ας ξεκινήσουμε από το βίντεο. Ήταν κάποιες σκέψεις του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου, σε σχέση με τα δύο φύλα τα οποία, τα οποία όπως ανέφερε, συνυπάρχουν και ενώνονται συμπληρωματικά, άρρεν με θήλυ, δημιουργώντας ζωή. Δεν είπε τίποτα καινούργιο. Ούτε ότι η θρησκεία απορρίπτει την ερωτική σχέση μεταξύ ανδρών ή μεταξύ γυναικών.

Η αντίδραση της βουλεύτριας του Volt, Αλεξάνδρας Ατταλίδου, θεωρώ πως ήταν υπερβολική, με τον χαρακτηρισμό του βίντεο ως ομοφοβικού.

Ένας ιερωμένος, διατύπωσε τη θέση της Εκκλησίας και το παράδοξο θα ήταν να έχει άλλη άποψη. Το βίντεο παρουσιάστηκε σε ένα μάθημα θρησκευτικών, από έναν/μια θεολόγο και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Αν το βίντεο δεν περιλαμβανόταν στη διδακτική ύλη, μπορεί να είναι υπέρβαση και ατόπημα, αλλά απέχει πολύ από το να θεωρείται επίδειξη ακραίας ομοφοβίας, την οποία, κατόπιν καταγγελίας, έσπευσε να ερευνήσει το υπουργείο Παιδείας. Η καταγγελία, έγινε από μία μητέρα και εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα. Οι γονείς των υπόλοιπων 15 -20 παιδιών δεν υπήρξε ένδειξη ότι ενοχλήθηκαν ή βρήκαν το βίντεο «ομοφοβικό».

Ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς αντέδρασε και επέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, για την σπουδή του να διατάξει έρευνα. Τείνω να συμφωνήσω με τον Παύλο, παρά το ότι έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις σε άλλα θέματα.

Ποιος λόγος να δημιουργηθεί τρικυμία σε μια κουταλιά νερό και να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός, για την ενόχληση μιας μητέρας. Το θέμα θα μπορούσε να λυθεί εντός του σχολείου, χωρίς να γίνει του Κουτρούλη ο γάμος, με έρευνες και κοινοβουλευτικούς διαξιφισμούς με χαρακτηρισμούς.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας, δεν είναι ούτε Ταλιμπάν, ούτε αμόρφωτος, ούτε άνθρωπος που βρίσκεται σε διάσταση με την επιστήμη. Διατύπωσε μια άποψη, όπως άποψη διατυπώνουν και όσοι θεωρούν πως η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, πρέπει να επιβάλλει την δική της θεώρηση των πραγμάτων, βαφτίζοντας κάθε απαίτηση της ως ανθρώπινο δικαίωμα και κάθε αντίρρηση ως ομοφοβία.

Στο κάτω – κάτω αν θέλουμε να επιδείξουμε σεβασμό στην επιστήμη, ας μην αποκλείσουμε την βιολογία, η οποία είναι σαν τα μαθηματικά. Ένα και ένα κάνουν δύο και όχι, 11, 22 ή 102.

cyprustimes

thriskeftika
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ