2024-02-16 07:23:23
Φωτογραφία για Η Τουρκία συνεχίζει να εκσυγχρονίζει ενεργά τις σιδηροδρομικές μεταφορές της
Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα σχέδια, ο εθνικός αερομεταφορέας TCDD σχεδιάζει να αποκτήσει σημαντική ποσότητα νέου τροχαίου υλικού έως το 2027, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply.

Αυτό περιλαμβάνει 95 ηλεκτρικές μηχανές και 20 μηχανές ντίζελ για μεταφορά κύριας γραμμής, καθώς και 7 μπαταρίες και μία υβριδική ατμομηχανή ελιγμών, 56 ηλεκτρικά τρένα, 49 επιβατικά αυτοκίνητα και εξοπλισμό τροχιάς.

railway.supply/en

Το συνολικό ποσό για αυτούς τους στόχους είναι 73 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Εκπρόσωποι του τουρκικού Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών αναφέρουν ότι 5 δισεκατομμύρια λίρες (160 εκατομμύρια δολάρια) από αυτό το ποσό έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ως επιδοτήσεις για το έτος 2024.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί επιπλέον 8,5 δισεκατομμύρια λίρες (275 εκατομμύρια δολάρια) για τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου τροχαίου υλικού φέτος.


Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της άνεσης των επιβατών, καθώς και για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμπορευματικών μεταφορών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία εφαρμόζει ενεργά στρατηγική για την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγής στον σιδηροδρομικό τομέα.

Από το 2023, η κρατική εταιρεία Türasaş παράγει τα δικά της περιφερειακά ηλεκτρικά τρένα E44000.

Αυτό επιτρέπει στη χώρα να μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στο εσωτερικό. Επιπλέον, με βάση αυτές τις εξελίξεις, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού τρένου ικανού να φτάσει ταχύτητες έως και 225 km/h.

Από κοινού με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Σιδηροδρόμων TÜBİTAK RUTE, αναπτύσσονται επίσης νέα μοντέλα ατμομηχανών, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής ατμομηχανής E5000 και της ατμομηχανής εκτροπής ντίζελ.

Αυτά τα βήματα καταδεικνύουν τη δέσμευση της Τουρκίας στα σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα σιδηροδρομικών μεταφορών, τα οποία συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και ενισχύουν τα επίπεδα εξυπηρέτησης του πληθυσμού.

Φωτογραφία: Uğur Subaşı/AA

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ