2024-03-04 08:07:35
Φωτογραφία για Πώς να καταλάβετε αν οι γείτονές σας κλέβουν το Wi-Fi σας; Σε μια εποχή αυξανόμενης εξάρτησης από το διαδίκτυο, η διασφάλιση του δικτύου Wi-Fi είναι ζωτικής σημασίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασης για το δίκτυό τους.

Υπάρχει και η περίπτωση κάποιος από τους γείτονές σας να έχει βρει με κάποιον τρόπο τον κωδικό σας και να χρησιμοποιεί και εκείνος το Wi-Fi σας, με αποτέλεσμα η σύνδεση σας στο διαδίκτυο να γίνεται πιο αργή. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά όλη τη χρήση του διαδικτύου σας – από τη ροή σε μία ταινία ή σειρά του Netflix μέχρι τον απλό έλεγχο των email σας.

Πέρα από την ταλαιπωρία, υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλείας που σχετίζονται με μη ασφαλή ή κοινόχρηστα δίκτυα Wi-Fi. Μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες που μεταδίδονται μέσω του δικτύου σας, θέτοντας σε κίνδυνο τα ευαίσθητα δεδομένα σας.

Επιπλέον, θα μπορούσαν να εμπλακούν σε παράνομες δραστηριότητες, αφήνοντας τον εγγεγραμμένο ιδιοκτήτη του Wi-Fi δυνητικά υπεύθυνο.

Τι μπορείτε να κάνετε;

Αν ανησυχείτε ότι κάποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας, το πρώτο σας βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τη διασύνδεση του router (δρομολογητή) σας. Αυτό θα σας επιτρέψει να δείτε ποιες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο Wi-Fi σας.Θα πρέπει να μπορείτε να το δείτε αυτό μέσω μιας εφαρμογής για κινητά ή ενός προγράμματος περιήγησης στο διαδίκτυο. Ελέγξτε τη «Λίστα συνδεδεμένων συσκευών» και εντοπίστε αυτές που γνωρίζετε.

Αν ανακαλύψετε άγνωστες ή ύποπτες συσκευές, μπορείτε να τις αποτρέψετε από το να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυό σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές τρίτων για να το κάνετε αυτό.

Αλλάξτε αμέσως τον κωδικό πρόσβασης

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να διώξετε τα άτομα που χρησιμοποιούν το δίκτυό σας χωρίς την άδειά σας, τότε μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης.

Αυτό θα αποτρέψει την πρόσβαση όλων των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στο Wi-Fi σας. Το μόνο κακό είναι ότι θα χρειαστεί να επανασυνδέσετε όλες τις συσκευές σας στο δίκτυο.

Πρόσθετη συμβουλή

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Wi-Fi σας, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το router σας μακριά από αντικείμενα που μπορεί να παρεμποδίσουν το σήμα του.

Αυτό περιλαμβάνει άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα και ογκώδη έπιπλα. Ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές που πρέπει να αποφεύγετε περιλαμβάνουν φούρνους μικροκυμάτων και τηλεοράσεις, επειδή εκπέμπουν από μόνα τους ισχυρά σήματα.Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ