2024-03-05 08:47:08
Φωτογραφία για Τρένο με θέα: Οι ευρωπαϊκές διαδρομές που προσφέρουν το πιο μαγευτικό τοπίο
Τώρα βρισκόμαστε στον Μάρτιο, φαίνεται σαν να είναι προ των πυλών η άνοιξη. Καθώς τα λουλούδια ανθίζουν και τα μωρά ζώα εμφανίζονται, είναι καλή στιγμή να προγραμματίσετε ένα ταξίδι σε μερικούς από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ευρώπης.

au.news.yahoo.com

Επιπλέον, με το συγκλονιστικό στατιστικό ότι τα αεροπλάνα εκπέμπουν κατά μέσο όρο σχεδόν πέντε φορές περισσότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τα τρένα - σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος - περισσότεροι από εμάς στρέφονται σε βιώσιμες μεθόδους μεταφοράς.

Το να ταξιδεύετε με τρένο έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει στους επιβάτες να δουν πολλά περισσότερα από τα μέρη που τόσο εύκολα χάνονται αν πάνε αεροπορικώς.

Διαβάστε, λοιπόν, μερικές από τις πιο όμορφες διαδρομές τρένων που μπορείτε να προσθέσετε στη λίστα με τα ταξίδια σας αυτή την άνοιξη.

Δείτε την εκπληκτική θέα των Άλπεων με το Bernina Express


Αυτή η ελβετική σιδηροδρομική γραμμή εκτείνεται μεταξύ Chur ή St. Moritz στο έθνος των Άλπεων έως το Tirano στην Ιταλία μέσω του περάσματος Bernina.

Αυτή η γραφική διαδρομή συχνά χαιρετίζεται ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια με τρένο που μπορείτε να κάνετε σε όλο τον κόσμο.

Διαρκώντας τέσσερις ώρες και καλύπτοντας 155 χλμ. εντυπωσιακών τοπίων, θα απολαύσετε εντυπωσιακές χιονισμένες βουνοκορφές καθώς και πανέμορφες ιταλικές όψεις.

Η γραμμή, μέρος του Rhaetian Railway, λειτουργεί όλο το χρόνο, αλλά έχει διευρυμένο χρονοδιάγραμμα κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Η διαδρομή 120 ετών γίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή λόγω της ιδιότητάς της ως Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η οποία αναγνωρίζει τα αξιοσημείωτα τεχνικά επιτεύγματα και την ένδοξη θέα της.

Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν είναι το φθηνότερο ταξίδι, χάρη στη βάση του στην πανάκριβη Ελβετία καθώς και στη δημοτικότητά του.

Το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 70 ευρώ απλής μετάβασης και ορισμένοι επιβάτες παραπονέθηκαν ότι τα πανοραμικά καθίσματα μεταφοράς - αυτά με πολύ μεγάλα παράθυρα - κοστίζουν τουλάχιστον 47 ευρώ επιπλέον. Ωστόσο, οι περισσότεροι λένε ότι το τίμημα αξίζει τον κόπο για την αγνή ομορφιά του ταξιδιού.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ