2024-03-06 07:58:35
Φωτογραφία για Ο Περιφερειάρχης Γ. Αμανατίδης στοχεύει στην ταχύτερη Κατασκευή της σιδηροδρομικής Γραμμής Κοζάνης – Καλαμπάκας
Την πρόθεση του να επιταχύνει την κατασκευή της Σιδηροδρομική Γραμμή Καλαμπάκας – Κοζάνης εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.

efkozani.g

Η πρόθεση του περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης αυτού του σημαντικού έργου. Η αναζήτηση χρηματοδοτικών πηγών από διάφορες πηγές, είτε από το ΔΑΜ, είτε από τον Τοπικό Πόρο, αποτελεί ένδειξη της αποφασιστικότητάς του να υλοποιηθεί η σιδηροδρομική γραμμή με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής, τόνισε:

Το Σιδηροδρομικό δίκτυο Καλαμπάκα – Γρεβενά – Σιάτιστα – Κοζάνη – Πτολεμαΐδα και από Σιάτιστα προς Καστοριά δεν έχει προοπτική αυτή τη στιγμή να κατασκευαστεί, είναι στα μακροπρόθεσμα σχέδια. Άρα πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στον ΟΣΕ να αλλάξει το σχεδιασμό του. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει εάν βοηθήσουμε εμείς στη σύνταξη των μελετών.


Τόσο καιρό δεν είχαν εγκριθεί οι πόροι για τις μελέτες. Εντός 10 ημερών έχουμε συνάντηση με τον ΟΣΕ. Θα τους ζητήσουμε να προεκτιμήσουν τις αμοιβές για τις μελέτες για αυτό το κομμάτι και ανάλογα με το ύψος που θα μας πουν θα εντάξουμε σε πηγή χρηματοδότησης τις μελέτες αυτές. Ήδη συζητούμε με το ΔΑΜ μήπως ενταχθούν εκεί. Αν δεν γίνει στο ΔΑΜ θα το εντάξουμε στον τοπικό πόρο που έχει τις δυνατότητες αυτές πλέον καi θα τις προσφέρουμε στον ΟΣΕ. Θα τους πούμε, αυτό που θέλατε να κάνετε τόσο καιρό το κάναμε πράξη, προχωρήστε στην επιτάχυνση των διαδικασιών σας.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ