2024-03-05 21:12:54
Φωτογραφία για Φόβοι για νέα σιδηροδρομική τραγωδία στον Οδοντωτό – Η αυτοψία της Πυροσβεστικής
Μεγάλη ανησυχία υπάρχει για την ασφαλή διέλευση του Οδοντωτού μέσω του φαραγγιού του Βουραϊκού αφού η Πυροσβεστική έκανε αυτοψία μετά τον εγκλωβισμό 90 επιβατών εξαιτίας κατολίσθησης και κατέγραψε δεδομένα που έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα της διαδρομής.

Δημήτρης Κετικίδης

politic.gr

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» υπάρχουν βράχοι που «κρέμονται από μια κλωστή» με τους πυροσβέστες να απεύχονται την πτώση βράχων πάνω σε βαγόνι.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος μίλησε στην «Πελοπόννησο» και είπε πως ενδέχεται να γίνουν νέα Τέμπη στην περιοχή.

«Είχαμε την τραγωδία των Τεμπών και ακόμα οι υπεύθυνοι δεν έχουν βάλει μυαλό. Δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό αντιδιαβρωτικό έργο. Όταν υπάρχουν βράχοι που κρέμονται κατά την πορεία του Οδοντωτού και πέσουν σ’ ένα βαγόνι, τότε τι θα γίνει; Κι από κάτω είναι ο γκρεμός. Είναι δεδομένο πως εάν δεν γίνουν τα συγκεκριμένα έργα, θα θρηνήσουμε θύματα στην περιοχή αυτή».

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσπαθεί να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Τρίτη 5/03/2024, αναμένεται να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη για τη διοργάνωση σύσκεψης μεταξύ των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος, του ΟΣΕ, των Δήμων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και της Ολυμπίας Οδού.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ