2024-03-26 21:07:14
Φωτογραφία για Τέμπη: Ο πρώην επικεφαλής του ΟΣΕ και κατηγορούμενος, εμφανίζεται διαρκώς στα γραφεία του Οργανισμού
Πολλαπλά ερωτηματικά προκαλεί η συνεχιζόμενη παρουσία του τέως διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην οδό Καρόλου ακόμα και σήμερα ένα χρόνο μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μαρία Λιλιοπούλου

ethnos.gr

Παραιτήθηκε αλλά είναι κάθε μέρα στον ΟΣΕ

Όπως μεταδίδουν πηγές των εργαζομένων, ο κ. Πατερας, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, συνεχίζει να εμφανίζεται συχνότατα και να συνομιλεί κεκλεισμένων των θυρών με τον διάδοχό του, Παναγιώτη Τερεζάκη, με τον οποίο άλλωστε υπήρξαν συνεργάτες και επί θητείας του πρώτου όταν ο κ. Τερεζάκης είχε το ρόλο του συμβούλου τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης. Κι όλα αυτά την ώρα που η παρουσία του εκεί δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με κανέναν τρόπο.

Ιδιαίτερη εντύπωση, μάλιστα προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Πατέρας πέρασε για ακόμα μία φορά το κατώφλι του ΟΣΕ το πρωί της Τρίτης και ενώ οι εξελίξεις γύρω από την τραγωδία των Τεμπών είναι καταιγιστικές ύστερα και από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Βήμα» για συρραφή συνομιλιών στις ηχητικές καταγραφές της μοιραίας νύχτας της 28ης Φεβρουαρίου 2023.


Διώκεται για κακούργημα

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Πατέρα είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και πλημελληματική δίωξη για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Η παρουσία του στο κτίριο της οδού Καρόλου και μάλιστα μόλις λίγες ώρες πριν την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα, τα οποία, πάντως, τόσο η διοίκηση του ΟΣΕ όσο και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου δεν εμφανίζονται διατεθειμένες να απαντήσουν.

Το «Εθνος» απευθύνθηκε και στον ΟΣΕ και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητώντας απαντήσεις για την συχνή παρουσία του εδώ και μήνες παραιτηθέντος τέως επικεφαλής του Οργανισμού στις εγκαταστάσεις, χωρίς ωστόσο να λάβει έως τώρα καμία απάντηση.

Τη συχνή παρουσία του στο κτίριο της Καρόλου μήνες μετά την παραίτησή του δεν είχε αρνηθεί ο κ. Πατέρας και στο πλαίσιο της εξέτασής του ως μάρτυρα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μέλους της Επιτροπής, ο κ. Πατέρας μάλιστα είχε αποδώσει τις εμφανίσεις του εκεί σε προσκλήσεις της τωρινής διοίκησης και συγκεκριμένα του κ. Τερεζάκη αρνούμενος, πάντως, ότι διατηρεί γραφείο στον Οργανισμό: «Δεν υπάρχει γραφείο δικό μου στον ΟΣΕ. Στον ΟΣΕ πηγαίνω μόνο όταν με καλεί ο διευθύνων σύμβουλος για να τον ενημερώσω για θέματα που έχουν να κάνουν με τη συνέχεια του Οργανισμού και θέματα, τα οποία έτρεχαν επί των ημερών μου. Δεν είμαι κάθε μέρα, είμαι όταν μου ζητείται από τον δευθύνοντα να τον ενημερώσω», είχε αναφέρει ο ίδιος στις 31 Ιανουαρίου προκαλώντας το σχόλιο μελών της Εξεταστικής ότι ακόμα και οι υπουργοί παραδίδουν σε διάστημα 1-2 ημερών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πατέρας από το πρώτο διάστημα της παραίτησής του δε διέκοψε τις συχνές ...επισκέψεις στον ΟΣΕ. Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος», όχι μόνο βρισκόταν τις πρώτες ημέρες στο γραφείο του, αλλά είχε υπογράψει και σωρεία αποφάσεων μεταξύ των οποίων και την απόφαση με την οποία τέθηκε σε αργία ο επιθεωρητής του μοιραίου σταθμάρχη, Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος και στη συνέχεια υπήρξε ένας από τους δύο κατηγορουμένους που κρατήθηκαν.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ