2024-04-01 09:24:04
Φωτογραφία για Τέμπη: Στο εδώλιο σήμερα δύο γιατροί στον Βόλο και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
Σήμερα Δευτέρα πρόκειται να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η υπόθεση χορήγησης αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του ΟΣΕ Δημ. Νικολάου, λίγες μόλις ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

gegonota.news

 Στο εδώλιο θα καθίσουν ο τότε διευθυντής της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο επιμελητής της Νευροχειρουργικής Αθ. Μανιώτης και ο ίδιος ο επιθεωρητής, ο οποίος πρόσφατα αφέθηκε ελεύθερος, καθώς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας η προσωρινή κράτησή του μετατράπηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το κατηγορητήριο εναντίον των δύο γιατρών για την αναρρωτική-ρουσφέτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Γεγονότων και όπως αναγράφει το κατηγορητήριο ο κ. Χαυτούρας κατηγορείται ότι με πρόθεση προκάλεσε την απόφαση του κ. Μανιώτη για την χορήγηση της άδειας και, συγκεκριμένα, ενεργώντας με πειθώ και παραινέσεις έπεισε τον διοικητικό υφιστάμενό του να δώσει ψευδή βεβαίωση. Ο ίδιος δεν υπέβαλε σε ουδεμία εξέταση τον Επιθεωρητή και επομένως δεν μπορούσε να βεβαιώσει την ύπαρξη ή και την έκταση πιθανού νευροχειρουργικού προβλήματος του τελευταίου, τον οποίο γνώριζε προσωπικά και με αυτόν τον τρόπο ήθελε να τον διευκολύνει να απουσιάσει από την εργασία του ως Σταθμάρχης του ΟΣΕ.


Ο κ. Μανιώτης από την πλευρά του κατηγορείται ότι με τις ταυτόχρονες ιδιότητες του Επιμελητή Α΄ της Νευροχειρουργικής Κλινικής, του εφημερεύοντος γιατρού και του επιβλέποντος του Εξωτερικού Ιατρείου της συγκεκριμένης κλινικής, υπέγραψε ψευδή ιατρική γνωμάτευση, με βάση την οποία ο Επιθεωρητής ζήτησε την χορήγηση πολυήμερης αναρρωτικής άδειας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Μανιώτης ουδέποτε εξέτασε τον κ. Νικολάου, ο οποίος πράγματι επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία της Νευροχειρουργικής Κλινικής και χωρίς να υποβληθεί σε οποιαδήποτε διαγνωστική εξέταση, ο γιατρός εξέδωσε ιατρική γνωμάτευση με αναγραφόμενη διάγνωση «Διαταραχές των οσφυϊκών και άλλων μεσοσπονδύλων δίσκων με ριζοπάθεια». Δεν συνταγογράφησε, ωστόσο, οποιαδήποτε σχετική φαρμακευτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι ο Επιθεωρητής είχε τραυματιστεί το 2008, αλλά την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον δεν παρουσίαζε καμία σημαντική δυσκολία κίνησης, που να σχετίζεται με τα πόδια, την μέση ή γενικότερα την περιοχή της σπονδυλικής στήλης.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι, γνωρίζοντας προσωπικά τον Νίκο Χαυτούρα, και θέλοντας να δικαιολογήσει την απουσία από την εργασία του, έπεισε τον τελευταίο να διαπράξει την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση. Επίσης, εν γνώσει του ο Επιθεωρητής χρησιμοποίησε ψευδή βεβαίωση – πλαστό κατά περιεχόμενο δημόσιο έγγραφο, προκειμένου να εγκριθεί η χορήγηση σε αυτόν της αναρρωτικής άδειας 30 ημερών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ