2024-04-05 21:29:15
Φωτογραφία για Δειγματοληψία στο χώμα από τα Τέμπη – Παρόντες πραγματογνώμονες οικογενειών και της Hellenic Train
ΣύνοψηΣτο σωρό από χώμα που προέρχεται από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, έγινε δειγματοληψία για πιθανή εύρεση χημικών ουσιών που ενδέχεται να ρίξουν φως στα αίτια της ανάφλεξης κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

ertnews.gr

Εκδικάστηκε η πρώτη αγωγή συγγενών θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Πρόκειται για τέσσερις συγγενείς του ελεγκτή του μοιραίου Intercity, που στρέφονται κατά του ΟΣΕ και της Hellenic Train διεκδικώντας ένα εκατομμύριο ευρώ. Το πρωί έγινε δειγματοληψία στα χώματα από τον τόπο της σύγκρουσης που είχαν μεταφερθεί σε οικόπεδο ιδιώτη στη Λάρισα, παρουσία πραγματογνωμόνων, ενώ θα αναζητηθεί και γενετικό υλικό.

Στο σωρό από χώμα που προέρχεται από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας, έγινε δειγματοληψία για πιθανή εύρεση χημικών ουσιών που ενδέχεται να ρίξουν φως στα αίτια της ανάφλεξης κατά τη σύγκρουση των δύο τρένων. Το χώμα μεταφέρθηκε με 25 φορτηγά από το σημείο μηδέν του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο, όπου και φυλάσσεται επί ένα χρόνο.


«Αυτό περιμένουμε, ίσως βρεθούν στοιχεία, υλικό που να βοηθήσει στις έρευνες», δήλωσε η Μαρία Θοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου, θύματος των Τεμπών.

Η δειγματοληψία έγινε από τη χημική υπηρεσία Λάρισας και οι αναλύσεις στα δείγματα θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Τη διαδικασία επόπτευσαν η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την ποινική έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο Κώστας Λακαφώσης, ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων, δήλωσε: «Φαίνεται ότι κάποιος εκείνες τις πρώτες ώρες έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση και έδωσε οδηγία σε κάποιους να τα πετάξουν. Αυτά λοιπόν πετάχτηκαν σε ένα χωράφι γιατί όλοι θεώρησαν ότι δεν είναι χρήσιμα για κάτι».

Εκτός από τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων, τη διαδικασία παρακολουθούσε και διορισμένος πραγματογνώμονας της Hellenic Train.

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, τονίζει πως: «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι θα υποβάλλουμε συμπληρωματική μήνυση ως προς την παράνομη επέμβαση στο χώρο».

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ