2024-05-14 13:36:36
Φωτογραφία για Δράμα: Νέα εκθέματα στο Μουσείο Τραίνων
“Eγκαίνια” για τον εμπλουτισμό του Μουσείου Τραίνων με νέα εκθέματα πραγματοποιούνται στη Δράμα. Το μουσείο λειτουργεί άτυπα από τον Οκτώβριο και τους πρώτους μήνες λειτουργίας, το έχουν επισκεφθεί πάνω από 1.200 άτομα.

dramini.gr

Στο χώρο του μουσείου μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, το εκθετήριο μοντελισμού, δύο ατμομηχανές που λειτουργούν και χρησιμοποιούνται σε εκδρομές και σε γυρίσματα ταινιών, πολύτιμα βαγόνια του ΟΡΙΕΝΤ ΕΠΡΕΣ, μια ατμομηχανή Κ.Γ. κατασκευής 1927, μία μακέτα τρένων στο σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, μοντέλα τρένων, αντικείμενα και εξαρτήματα που αφορούν τον ΟΣΕ, χώρους άθλησης, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και διαλέξεων, χώρο επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για την ιστορία του τρένου καθώς και της ευρύτερης περιοχής της Δράμας.

Πέντε χρόνια εργάστηκαν οι συντελεστές του μουσείου προκειμένου ο χώρος να βρεθεί στην κατάσταση, που είναι σήμερα προσθέτοντας άλλο ένα σημείο αναφοράς για τον επισκέπτη της Δράμας.


Ο πρόεδρος του μουσείου, Παναγιώτης Μακρόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος», τονίζοντας πως «από χθες προστέθηκε ένα ακόμα αξιοθέατο για την πόλη»………«Το πιο παλιό μας αντικείμενο είναι ένας άξονας με δύο σιδηροδρομικούς τροχούς, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στην Κολωνία τον Σεπτέμβριο του 1892. Έχουμε όλα τα χρηστικά αντικείμενα, τα εργαλεία, ό,τι χρησιμοποιείτο από τους εργαζόμενους των ελληνικών σιδηροδρόμων από το 1892 μέχρι τις αρχές του 2000», ανέφερε επίσης.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ