2024-05-15 09:31:17
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι νέες σειρές που έρχονται και θα καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό
Μειωμένες σε σχέση με πέρσι, έχοντας ωστόσο και πάλι τη μερίδα του λέοντος στο βραδινό μενού των σταθμών, οι ελληνικές τηλεοπτικές σειρές συνεχίζουν να κυριαρχούν και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Εξαίρεση αποτελεί ο Σκάι και ερωτηματικό το Open.

Η αλλαγή πολιτικής του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων Επικοινωνίας) όσον αφορά τη χρηματοδότηση της εγχώριας μυθοπλασίας φέρνει αλλαγές στη στρατηγική των τηλεοπτικών σταθμών, όχι όμως ριζική στροφή, όπως προέβλεπαν κάποιοι, λίγο μετά την είσοδο του 2025. Οι δύο βασικές αλλαγές είναι ότι θα επιδοτούνται κυρίως μίνι σειρές έως 8 με 10 επεισόδια, ενώ η χρηματοδότηση θα μειώνεται σταδιακά έως και θα εξαλείφεται όσο σειρές παρελθόντων ετών προχωρούν με νέους κύκλους. Παρά το γεγονός ότι στην ψυχαγωγία υπάρχουν ακόμη πολλές εκκρεμότητες στην παραγωγή ελληνικής μυθοπλασίας, τα πράγματα είναι αρκετά προχωρημένα.

To Mega, ο τηλεοπτικός σταθμός που ανέκαθεν αποτελούσε σημείο αναφοράς ελληνικών σειρών -πολλές φορές προχωρημένων για την εποχή τους-, θα συνεχίσει να επενδύει στη συγκεκριμένη τυπολογία προγράμματος. Δεν υπάρχει άλλωστε λόγος για αλλαγές, καθώς ό σταθμός της λεωφόρου Συγγρού είναι πρώτος και με απόσταση ασφαλείας στην τηλεθέαση στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης (prime time). Ο Αντρέας Γεωργίου και οι δύο στενοί του συνεργάτες, Κούλλης Νικολάου και Βάνα Δημητρίου, θα έχουν παρουσία στο βραδινό πρόγραμμα του Mega την επόμενη σεζόν με τρεις σειρές. Η «Γη της ελιάς» συνεχίζεται με τέταρτο κύκλο και μεγάλες σεναριακές αλλαγές, καθώς πολλοί ήρωες έχουν αποχαιρετήσει ήδη τη σειρά και νέοι θα κάνουν την είσοδό τους. Μεταξύ αυτών, ο Θανάσης Βισκαδουράκης, που θα υποδυθεί έναν ιερέα στη Μάνη.

Η δεύτερη σειρά έχει προς το παρόν τίτλο «Ταμπού» και θα προβάλλεται 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Μυστικά και πάθη με φόντο την Ήπειρο έρχονται στην επιφάνεια και τίποτα στην πορεία δεν θα είναι ίδιο για τους ήρωες της ιστορίας. Το ρεπορτάζ της σειράς έχει ήδη γίνει σε Τζουμέρκα, Ιωάννινα και Βόίδομάτη, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν γυρίσματα. Αν και το καστ δεν έχει συμπληρωθεί, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν κλείσει ο Μέμος Μπεγνής, ο Θεο- χάρης Ιωαννίδης και η Μυρτώ Αλικάκη.

Το μεγάλο φινάλε

Τέλος, το φθινόπωρο θα προβληθεί ο τρίτος κύκλος 8 επεισοδίων του «Famagusta», με το οποίο θα ολοκληρωθεί η δραματική σειρά με επίκεντρο την εισβολή στην Κύπρο.

Μέσα στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν θα προβληθεί και ο δεύτερος κύκλος της μεγάλης θρησκευτικής παραγωγής «Αγιος Παΐσιος: από τα Φάρασα στον Ουρανό» που θα ξεκινήσει με τα πρώτα χρόνια της μοναστικής ζωής του Αγίου και θα ολοκληρωθεί λίγο μετά την Κοίμησή του. Γυρίσματα έχουν γίνει μεταξύ άλλων στο Αγιον Ορος, στο Ορος Σινά, αλλά και στη Σουρωτή. Στον βασικό πρωταγωνιστικό ρόλο συνεχίζει ο Προκοπής Αγαθοκλέους, ενώ γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Χρήστος Δούλης και η Μαρία Φιλίππου, θα κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρά.

klostes-finale-(1).png

To Mega εξασφάλισε και την προβολή της μίνι σειράς «17 κλωστές» σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου που προβλήθηκε ήδη από την .Cosmote TV. Στο κανάλι εξετάζουν και τρεις κωμωδίες για τη νέα σεζόν. Πολύ κοντά σε συμφωνία με το Mega είναι το δημιουργικό δίδυμο ’της σειράς του ΑΝΤ1 «Ψυχοκόρες», Πέννυ Φυλακτάκη (σενάριο) και Μιχάλης Χαραλαμπίδης (σκηνοθεσία), που ετοιμάζουν μια καινούργια κωμωδία, η οποία εξιστορεί τις περιπέτειες μιας νέας κοπέλας που αποφασίζει να ανοίξει ένα εναλλακτικό ξενοδοχείο σε έναν τάχιστα ανερχόμενο τουριστικό προορισμό.

Ολικό λίφτινγκ

Με επιμονή στη μυθοπλασία, αλλά ολικό λίφτινγκ, υποδέχεται τη νέα σεζόν ο Alpha. Καμία από τις υπάρχουσες σειρές δεν θα συνεχιστεί, καθώς ακόμη και το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί στο τέλος της φετινής σεζόν. Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο «Μάρκος» της «Μάγισσας», παίρνει μεταγραφή για τον Alpha και σε μια μεταφυσική δραματική σειρά, που έχει τίτλο «Διάφανη αγάπη» και βασίζεται σε επιτυχημένη ιταλική σειρά, με τίτλο «La porta rossa» («Η κόκκινη πόρτα»). Ο ηθοποιός θα υποδυθεί έναν αστυνομικό, ο οποίος σκοτώνεται, αλλά παραμένει στη Γη ως αόρατος ντετέκτιβ, προκειμένου να μπορέσει να βρει τον δολοφόνο του και να σώσει τη γυναίκα του, η οποία κινδυνεύει.

Η δεύτερη σειρά περιπέτειας του Alpha θα είναι ο «Τιμωρός», βασισμένος στο hit της Marvel «The punisher» και πρωταγωνιστή τον «Μαθιό» του «Σασμού», Δημήτρη Λάλο. Σύμφωνα με το πρωτότυπο σενάριο, ένας στρατιωτικός θα πάρει με κάθε τρόπο εκδίκηση για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς του. Αλλο ένα βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη («Σασμός», «Ναυάγιο») παίρνει τον δρόμο για την τηλεοπτική μεταφορά του. Πρόκειται για την «Παναγιά της φωτιάς». Το καστ αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ο «Γιατρός», με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, θα επιστρέφει με δεύτερο κύκλο που θα έχει 32 επεισόδια. Στη σειρά συμφώνησε τη συμμετοχή της και η Βασιλική Τρουφάκου.

O-Giatros-D.Sigala-K.Markoylakhs-B.Troyfakoy.jpg

Ο Αντώνης Αγγελόπουλος των μεγάλων κωμικών επιτυχιών («Παρά πέντε», «Είσαι το ταίρι μου») σκηνοθετεί πρώτη φορά δράμα με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του νοτιοκορεάτικου «Mother», που στην ελληνική εκδοχή του θα έχει τον τίτλο «Να με λες μαμά». Η πλοκή της μίνι σειράς οκτώ επεισοδίων περιστρέφεται γύρω από μια δασκάλα Δημοτικού, η οποία όταν αντιλαμβάνεται πως μια μαθήτριά της κακοποιείται στο οικογενειακό της περιβάλλον αποφασίζει να την απαγάγει και να ζήσουν μαζί ως μαμά και κόρη. Τα γυρίσματα του «Να με λες μαμά» ξεκίνησαν με σημαντικά ονόματα στο πρωταγωνιστικό καστ, μεταξύ των οποίων π Φιλαρέτη Κομνηνού και η Ελένη Κοκκίδου. Ο Βασίλης Μπισμπίκης την επόμενη σεζόν θα ανάψει στον Alpha τα «Κόκκινα φανάρια». Πρόκειται φυσικά για μια διασκευή της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας βασισμένης στο θεατρικό έργο του Αλέκου Γαλανού -μεγάλης επιτυχίας της δεκαετίας του 1960- που έφτασε μέχρι τη διεκδίκηση του Οσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία περιέγραφε τη ζωή επτά γυναικών και πώς κατέληξαν να εργάζονται σε καμπαρέ της Τρούμπας. Μία από αυτές θα είναι η Κλέλια Ρένεση. Από τον Alpha θα προβληθεί και η νέα σειρά των Ρέππα - Παπαθανασίου. Είκοσι τρία χρόνια μετά την ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο», αφιερωμένη στον ελληνικό κινηματογράφο, έρχεται «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα», μια σάτιρα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ελληνικής τηλεόρασης. Πρωταγωνιστούν γνωστά ονόματα, μεταξύ των οποίων οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σοφία Βογιατζάκη, Τζόυς Ευείδη, Άννα Κουρή, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Λεκάκη, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα και Χρύσα Ρώπα.

ΑΝΤ1

Στον ΑΝΤ1 άναψαν τελικά το «πράσινο φως» για τον δεύτερο κύκλο της «Μάγισσας». Πρωταγωνίστρια θα είναι η Μαρία Κίτσου. Η πλοκή του δεύτερου κύκλου, που θα είναι prequel, μεταφέρεται στο 1710 κατά την Ενετοκρατία στη Μάνη. Πρόταση για πρωταγωνιστικό ρόλο έγινε στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος τελικά απάντησε αρνητικά.

Η νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤΙ με τίτλο «Ξενοδοχείο» θα βασίζεται στην ισπανική επιτυχία «Gran Hotel». Οι συζητήσεις για το πρωταγωνιστικό καστ έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τρεις σειρές έρχονται τη νέα σεζόν στο Star. Από το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς θα προβληθεί ο δεύτερος κύκλος του «IQ 160» με πρωταγωνιστές τους Σμαράγδα Καρύδη και Νίκο Κουρή, ενώ τελικά πράσινο φως για ακόμη έναν κύκλο άναψε και για τα «Σύνορα», με τον Κώστα Κόκλα και την Υρώ Μανέ. Αργότερα θα προβληθεί και η αστυνομική σειρά μυστηρίου «Μαύροι πίνακες» με την Κάτια Γκουλιώνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μαζί της τους Αντίνοο Αλμπάνη, Ιωάννη Παπαζήση, Σοφία Κόκκαλη και Λένα Παπαληγούρα.

Στην ΕΡΤ συνεχίζονται η «Παραλία» και η «Ηλέκτρα», ενώ από το ERTFLIX και αργότερα από το Πρώτο Κανάλι θα προβληθεί η νέα μίνι σειρά 8 επεισοδίων «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» και αναφέρεται στα νεανικά χρόνια της κορυφαίας Ελληνίδας ντίβας της όπερας. Στη σειρά θα δούμε την Ελένη Ράντου, αλλά και την τραγουδίστρια Demy στο υποκριτικό της ντεμπούτο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ολγα Μαλέα.

«Το δίχτυ»

Επίσημα ανακοινώθηκε η συνεργασία της ΕΡΤ με τον Μανούσο Μανουσάκη. «Το δίχτυ», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη και σενάριο του Βαγγέλη Γιαννίση, αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές ιστορίες (διάρκειας 80 λεπτών η καθεμία). Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Από την ΕΡΤ θα προβληθεί μετά τον Ιανουάριο του 2025 και η νέα δραματική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου «Το απαραίτητο φως», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ντορίνας Παπαλιού. Σε αναμονή στη δημόσια τηλεόραση είναι και μια νέα σειρά σε σενάριο της Μαρίας Γεωργιάδου και τίτλο «Η ναυαγός», με τους Ζέτα Δούκα και Στράτο Τζώρτζογλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

skai_tv_cover.jpg

Ο Σκάι δεν σκοπεύει να λανσάρει σειρές στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν. Μοναδική εξαίρεση ίσως αποτελέσει η αναβίωση του θρυλικού «Ορκιστείτε παρακαλώ» της ΕΡΤ, με πρωταγωνιστή τότε τον αξέχαστο Γιάννη Μιχαλόπουλο που εξιστορούσε τα ευτράπελα του Ειρηνοδικείου Αθηνών. Ο Μάρκος Σεφερλής είχε προτείνει από πέρσι το remake της σειράς, ωστόσο δεν έχει δοθεί η τελική έγκριση. Τέλος, ουδείς γνωρίζει το τι θα συμβεί στο Open και εάν από την καινούργια τηλεοπτική περίοδο το κανάλι θα προχωρήσει στην παραγωγή νέων ελληνικών σειρών.

Πηγή Καθημερινή

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ