2024-05-16 09:33:09
Φωτογραφία για Σχολεία: Πότε θα κλείνουν λόγω αφρικανικής σκόνης. Η εγκύκλιος του υπουργείου
Κλειστά σχολεία, κλειστοί δημόσιοι ή ιδιωτική βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία συστήνει το υπουργείο Υγείας, σε περιοχές που εκδηλώνονται έντονα φαινόμενο συγκέντρωσης και μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, προτείνει από σήμερα με εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται ανάλογα με την εκτίμηση των μέσων ημερήσιων (24ωρων) επιπέδων συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων, όπως ανακοινώνεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υπηρεσίες Περιβάλλοντος των Π.Ε. ) και για συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 150μg/m3.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία οι μετεωρολογικές συνθήκες, σήμερα Πέμπτη, ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.

Το υπουργείο Υγείας συστήνει:

Παραµονή σε κλειστούς χώρους. Σε περίπτωση όπου κατοικηµένες περιοχές βρίσκονται εντός της ζώνης εκδήλωσης του επεισοδίου κι επηρεάζονται από την µεταφορά της σκόνης προτείνεται η ελάττωση των άσκοπων µετακινήσεων και η παραµονή σε κλειστούς χώρους χωρίς απευθείας επικοινωνία µε τον εξωτερικό αέρα (κλείσιµο παραθύρων, πορτών και λοιπών διόδων αέρα προς το εσωτερικό)
. Εφόσον οι κατοικίες διαθέτουν σύστηµα κλιµατισµού, προτείνεται η χρήση του στη λειτουργία ανακύκλωσης του εσωτερικού αέρα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επιβάρυνση της ποιότητας του αέρα στους εσωτερικούς χώρους. Η επιλογή εισαγωγής «φρέσκου αέρα» που παρέχεται από ορισµένα συστήµατα κλιµατισµού πρέπει να απενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του επεισοδίου για να αποφευχθεί η εισροή καπνού από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, είναι απαραίτητη η σωστή συντήρηση των φίλτρων των συστηµάτων κλιµατισµού. Μείωση των πηγών ρύπανσης του εσωτερικού αέρα εντός του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου πρέπει να αποφεύγεται το κάπνισµα στο εσωτερικό των κατοικιών, το µαγείρεµα µε τη χρήση ψησταριάς, η χρήση τζακιού για ψήσιµο/µαγείρεµα/θέρµανση, η χρήση αεροζόλ και οποιασδήποτε άλλης πηγής που ενδέχεται να επιβαρύνει την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Η εγκύκλιος του υπουργείου, ΕΔΩ themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ