2024-05-18 17:29:21
Φωτογραφία για Αυστρία: Καινοτόμο τρένο πυροσβεστικής και διάσωσης επόμενης γενιάς της Stadler
Η αυστριακή εταιρεία σιδηροδρομικών υποδομών ÖBB-Infrastruktur, σε συνεργασία με τον κατασκευαστή Stadler, παρουσίασε ένα καινοτόμο τρένο πυροσβεστικής και διάσωσης επόμενης γενιάς, σύμφωνα με την πύλη ειδήσεων σιδηροδρομικών μεταφορών Railway Supply.

Φωτογραφία: ÖBB

Αυτό το πολυλειτουργικό τρένο είναι ικανό όχι μόνο για την κατάσβεση πυρκαγιών και την εκκένωση επιβατών, αλλά και για τη συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής.

railway.supply

Τον Δεκέμβριο του 2020, η ÖBB-Infrastruktur υπέγραψε σύμβαση με την Stadler για την παράδοση 18 υβριδικών τρένων πυροσβεστικής και διάσωσης, συνολικής αξίας σύμβασης περίπου 230 εκατομμυρίων ευρώ.

Αρχικά, είχε προγραμματιστεί να παραγγείλουν έως και 20 τέτοια τρένα για περίπου 240 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ο αριθμός των παραγγελθέντων τρένων μειώθηκε λόγω της επέκτασης των λειτουργικών τους δυνατοτήτων.


Τα πρώτα τρένα θα λειτουργήσουν στη σιδηροδρομική γραμμή Koralmbahn, η οποία περιλαμβάνει μια βασική σήραγγα μήκους 33 χιλιομέτρων, και στη συνέχεια θα αρχίσουν να εξυπηρετούν άλλα τμήματα του δικτύου ÖBB.

Αυτά τα τρένα έχουν σχεδιαστεί για την κατάσβεση πυρκαγιών, την εκκένωση έως και 300 επιβατών και τη μεταφορά κατεστραμμένων τρένων βάρους έως και 2000 τόνων, καθώς και για την τροφοδοσία τους με ηλεκτρική ενέργεια.

Τα τρένα με τρία αυτοκίνητα μπορούν να τροφοδοτούνται τόσο από την εναέρια γραμμή όσο και από μπαταρίες έλξης χωρητικότητας 280 kWh.

Επιπλέον, το τρένο περιλαμβάνει δύο μονάδες γεννήτριας ντίζελ συνολικής ισχύος 1060 ίππων, που χρησιμοποιούνται ως εφεδρική πηγή ισχύος. Η μέγιστη ταχύτητα των τρένων είναι 160 km/h.

Τα τρένα είναι εξοπλισμένα για γρήγορη και αποτελεσματική κατάσβεση. Το ενδιάμεσο αυτοκίνητο στεγάζει μια δεξαμενή νερού 40 m³.

Τα άκρα του κινητήρα διαθέτουν κανόνια νερού υψηλής πίεσης (100 bar) και χαμηλής πίεσης (10 bar), καθώς και συνδέσμους για πυροσβεστικούς σωλήνες.

Τα τρένα είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος αέρα και τέσσερις ατσάλινους ανεμιστήρες στις οροφές των αυτοκινήτων.

Οι υπέρυθρες κάμερες βοηθούν στον γρήγορο εντοπισμό ατόμων σε συνθήκες γεμάτες καπνό.

Υπάρχει επίσης η δυνατότητα φόρτωσης κοντέινερ με εξοπλισμό για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ασφάλεια και την άνεση του πληρώματος. Οι αμαξοστοιχίες έχουν συνεχή διάβαση σε όλο το μήκος της αμαξοστοιχίας, επιτρέποντας στον οδηγό να μετακινηθεί γρήγορα στη δεύτερη καμπίνα ελέγχου και να αλλάξει κατεύθυνση εάν είναι απαραίτητο.

Επί του παρόντος, το πρώτο τρένο πυροσβεστικής και διάσωσης υποβάλλεται σε λειτουργικές δοκιμές, με τη διαδικασία πιστοποίησής του να ξεκινά αργότερα το 2024.

Αυτό το καινοτόμο έργο είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της σιδηροδρομικής υποδομής της Αυστρίας, επιδεικνύοντας υψηλά πρότυπα και προηγμένες τεχνολογίες στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ