2024-05-28 07:02:45
Φωτογραφία για Ρωσικό φορτηγό πλοίο χτυπά τη γέφυρα τρένου που τροφοδοτεί την Κριμαία
Φορτηγό πλοίο σφηνωμένο κάτω από τη σιδηροδρομική γέφυρα (ASTRA στο Telegram)

Ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο που έπλεε στον ποταμό Don στο Rostov-on-Don χτύπησε μια ζωτικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της Κριμαίας.

 

maritime-executive.com

Οι ρωσικές αρχές ανέφεραν ότι το Zelenga (κατασκευής 1978), δυσλειτουργούσε με αποτέλεσμα το σκάφος να συμμαχήσει με τη γέφυρα. Κανένα τρένο δεν διέσχιζε τη γέφυρα και κανένα δεν ήταν προγραμματισμένο για σήμερα ενώ διεξάγεται έρευνα.

Το Zelenga κατασκευάστηκε στη Γερμανία πριν από 46 χρόνια και σήμερα λειτουργεί για λογαριασμό της Volga Shipping Company. 

Το ρωσικό Υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης αναφέρει βλάβη στο τιμόνι στις 26 Μαΐου καθώς το σκάφος προσπαθούσε να περάσει κάτω από το υπερυψωμένο τμήμα της γέφυρας. Στις εικόνες και τα βίντεο, το κεντρικό τμήμα της γέφυρας είναι ανυψωμένο, αλλά το σκάφος ήταν εκτός πορείας και χτύπησε σε σταθερό τμήμα της σιδηροδρομικής γέφυρας. Η γέφυρα του πλοίου φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.


 

 

Αν και δεν υπάρχουν προτάσεις για δολιοφθορά, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν τη σημασία καθώς η γέφυρα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά προμηθειών στην Κριμαία. Υποστηρίζουν ότι είναι μια σημαντική οδός εφοδιασμού για υλικά και οπλισμό που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις που κατέχουν την Κριμαία.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η γέφυρα υποβαλλόταν σε επιθεωρήσεις, αλλά ρωσικές αναφορές ανέφεραν ότι η γέφυρα ήταν λειτουργική. Το σκάφος αργότερα ρυμουλκήθηκε από το σημείο.

sidirodromikanea.blogspot.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ