2024-05-28 09:35:10
Φωτογραφία για Ρώμη: Γραμμή του μετρό θα περνά κάτω από το ιστορικό κέντρο σε βάθος 85 μέτρων
Πήρε χρόνο, όμως το περίπλοκο εγχείρημα δημιουργίας γραμμής του μετρό που θα περνάει κάτω από τα ερείπια της αρχαίας Ρώμης και μέσα από το ιστορικό κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας μπήκε στην πιο κρίσιμη φάση του, με την εκσκαφή φρεατίου βάθους 85 μέτρων.

thesstoday.gr

Ο επικεφαλής μηχανικός Αντρέα Σιότι ξενάγησε τα μέσα ενημέρωσης στο εργοτάξιο της Πιάτσα Βενέτσια και αποκάλυψε ότι το κόστους σχεδόν τριών δισεκατομμυρίων ευρώ πρότζεκτ θα είναι έτοιμο σε μια δεκαετία: «Δέκα χρόνια θα χρειαστεί και αυτός ο σταθμός και το υπόλοιπο κομμάτι. Αν αρχίσουμε το 2025, ίσως να έχουμε βελτιωθεί λίγο και, αντί για δέκα, να χρειαστούμε εννέα χρόνια, το 2034. Και πάντα σκεφτόμαστε ότι το 2033 είναι το επετειακό έτος».

Η γραμμή C του μετρό της Ρώμης ξεκίνησε να κατασκευάζεται εδώ και 20 χρόνια, με την αργοπορία να οφείλεται σε γραφειοκρατικά και χρηματοδοτικά εμπόδια, καθώς και στις ανασκαφές που χρειαζόταν να γίνουν στην διαδρομή της.

Όταν ολοκληρωθεί, θα περνά κάτω από κάποια από τα σημαντικότερα σημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, μεταξύ άλλων το Κολοσσαίο, τη Στήλη του Τραϊανού και την Βασιλική του Μαξέντιου. Για τον λόγο αυτό, παρόντες σε όλη τη διαδικασία θα είναι αρχαιολόγοι του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ