2012-07-03 13:28:08
Φωτογραφία για Οι Κούρδοι προειδοποιούν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό
Το κύριο συριακό κουρδικό κίνημα, το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΚΔΚΔΚ), εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), που σχηματίστηκε και χρηματοδοτείται από τη Δύση και το δίδυμο Καράρ-Τουρκία, για την περίπτωση επέμβασης του στο συριακό Κουρδιστάν.

Δήλωσε: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει τους Κούρδους στο έδαφος του Κουρδιστάν». 

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, ο ΕΣΣ απείλησε, με ανακοίνωση του,  το κύριο κουρδικό κόμμα PYD και τις επιτροπές αυτοάμυνας του, μετά την προσέγγιση με τον ΕΣΣ από ορισμένα μελή του Κουρδικού Εθνικού Κογκρέσου (CNK), της δεύτερης παράταξης των Κούρδων, για παρέμβαση κατά του PYD.

Το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΚΔΚΔΚ), το οποίο περιλαμβάνει πολλές κουρδικές συνιστώσες, συμπεριλαμβανομένου του PYD, κατήγγειλε την αύξηση του αριθμού των αποπειρών επιθέσεων στο συριακό Κουρδιστάν μετά από τις απειλές του ΕΣΣ. Το Κουρδικό Κίνημα δήλωσε ότι αυτή η καταγγελία ορισμένων Κούρδων προς τον ΕΣΣ αποτελεί μέρος ενός μυστικού σχεδίου της Τουρκίας για τη δημιουργία εντάσεων μεταξύ των Κούρδων.


Μυστικό σχέδιο κατά των Κούρδων

Τα κουρδικά μέσα ενημέρωσης απεκάλυψαν πρόσφατα ένα μυστικό έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προς το τουρκικό προξενείο της Ερμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν. Το έγγραφο του οποίου η ιστοσελίδα ActuKurde απέκτησε ένα αντίγραφο αποσαφηνίζει λεπτομερώς τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να αποδυναμώθει και εξαλειφτεί το PYD, το οποίο κατηγορείται ότι είναι θυγατρική της συριακής οργάνωσης του ΡΚΚ,  μια ένοπλη λαϊκή οργάνωση που μάχεται εναντίον της Άγκυρας για 30 χρόνια. 

Το έγγραφο κάνει λόγο για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης και χειραγώγησης, και τονίζει τη σημασία της διπλωματικής, οικονομικής και στρατιωτικής στήριξης που χορηγείται στους σουνίτες μαχητές. Το σχέδιο σκοπεύει να εμποδίσει τους Κούρδους της Συρίας που μάχονται για τη δημοκρατική αυτονομία και να δημιουργηθούν διαιρέσεις μεταξύ τους για να σπάσουν την επιρροή του ΡΚΚ, προκειμένου να τους οδηγήσουν σε εμφύλιο πόλεμο.

Το Κίνημα για μια Δημοκρατική Κοινωνία στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΚΔΚΔΚ) κατήγγειλε επίσης την «συνενοχή ορισμένων Κούρδων που καταγράφεται στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου» και προειδοποίησε: «Η απάντησή μας θα είναι σκληρή εναντίον κάθε κακόβουλου σχεδίου».

Εκστρατεία παραπληροφόρησης

«Ο ΕΣΣ δεν πρέπει να αναμιγνύεται στις κουρδικές υποθέσεις», δήλωσε το κουρδικό κίνημα, επιβεβαιώνοντας: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να απειλήσει τους Κούρδους στα εδάφη του Κουρδιστάν».

Πρόσθεσε ότι η σύγκρουση μεταξύ των αντιπάλων, θα εξυπηρετήσει μόνο το συριακό καθεστώς: «Το κίνημά μας μάχεται ενάντια στο καθεστώς του Μπάαθ στη Συρία από την αρχή και έχει δώσει δεκάδες μάρτυρες για την ελευθερία και τη δημοκρατία στο Δυτικό Κουρδιστάν (...)

Ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανακοινώνουν συνέχεια συνδέσμους μεταξύ ημών και του καθεστώτος. Λένε ότι οι επιτροπές υπεράσπισης του λαού εμποδίζουν τις διαδηλώσεις για την ανατροπή του καθεστώτος. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αβάσιμοι και ψευδείς. Έχουμε οργανώσει μαζικές διαδηλώσεις κατά του συριακού καθεστώτος. Φωνάζουμε για ελευθερία και δημοκρατία  και καλούμε για την πτώση του καθεστώτος Μπάαθ».

Υπό της άμεσης απειλής του συριακού καθεστώτος και της Τουρκίας, και ενώπιον της σιωπής, της συνενοχής και των πράξεων χειραγώγησης της Δύσης, οι Κούρδοι συνεχίσουν να οικοδομήσουν τη δημοκρατική αυτονομία τους, ανοίγοντας σχολεία κουρδικής γλώσσας, με πρωτοβουλία του κυριοτέρου κουρδικού κόμματος PYD, απαγορευμένα μέχρις ότου ξεκίνησε η εξέγερση το Μάρτιο 2011, δημιουργώντας δήμους, λαϊκές συνελεύσεις, και επιτροπές αυτοάμυνας για την προστασία του κουρδικού πληθυσμού, που υπολογίζεται σε δύο έως τρία εκατ., ήτοι το 15% του πληθυσμού της Συρίας.

Επιτροπές άμυνας

Αντιμέτωπο με την επιδείνωση της κρίσης, το καθεστώς Μπάαθ δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τον κουρδικό λαό. Ένας λαός που είναι αποφασισμένος να μην χάσει αυτή την ιστορική ευκαιρία να λάβει τη θέση που του ανήκει στη Μέση Ανατολή.

Κατά το κουρδικό κίνημα, οι επιτροπές άμυνας του λαού είναι απαραίτητες και αποτελούν νομιμοποιημένο δικαίωμα σε αυτήν την κατάσταση που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε περιφερειακό πόλεμο. Χάρη στις επιτροπές άμυνας του ΚΔΚΔΚ, αρκετές απόπειρες επιθέσεων απωθήθηκαν στα σύνορα του συριακού Κουρδιστάν. Τουλάχιστον πέντε μέλη των επιτροπών αυτών έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Μαρτίου 2011, δήλωσαν αξιωματούχοι. 

Οι Κούρδοι δεν εμπιστεύονται το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο (ΕΣΣ), που σχηματίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και υποστηρίζεται από τη Δύση, αλλά και από το Κατάρ, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αυτές τις τρεις χώρες που δεν είναι λιγότερο κακό από τη Συρία. Το Εθνικό Συμβούλιο που κυριαρχείται από ισλαμιστές αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού, ως έθνος σε ένα κοσμικό, δημοκρατικό, και ομοσπονδιακό κράτος. 

Οι Κούρδοι δεν τρέφουν καμία συμπάθεια για το καθεστώς Μπάαθ, στην εξουσία εδώ και 40 χρόνια, και αγωνίζονται για αλλαγή του καθεστώτος υπέρ της δημοκρατικής αυτονομίας.

Η Τουρκία επιδιώκει προκλήσεις

Το Εθνικό Συριακό Συμβούλιο έχει τώρα έναν Κούρδο πρόεδρο, τον Αμπντέλ Μπασέ Σαίδα, ηλικίας 55 ετών, στην εξορία στη Σουηδία για σχεδόν 20 χρόνια. Ο νέος αρχηγός δεν έχει καμία επιρροή στους Κούρδους οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε λύση που αγνοεί τη δημοκρατική αυτονομία.

Για τον Αλντάρ Χαλίλ, αξιωματούχο του Κινήματος για μια Δημοκρατική Κοινωνία στο Δυτικό Κουρδιστάν (ΚΔΚΔΚ), η Τουρκία επιδιώκει πόλεμο στη Συρία, ενώ τονίζει ότι η επιρροή της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή είναι υπερεκτιμημένη.

«Ο άνεμος φυσάει διαφορετικά εδώ», λέει και συνεχίζει: «Ενώ οι πολιτικές τακτικές εναντίον της Συρίας απέτυχαν, η Τουρκία ψάχνει πλέον για επικίνδυνες προκλήσεις (...) Είναι πιθανό ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες οργανώνουν επιθέσεις και δολοφονίες στο Δυτικό Κουρδιστάν».
Πηγή
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Απαιτείται τόλμη!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Απαιτείται τόλμη!
2012 Jeep Wrangler Freedom Edition
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
2012 Jeep Wrangler Freedom Edition
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ