2012-07-03 13:52:07
Φωτογραφία για Ο Μόσιαλος ανακοινώνει πολιτική κίνηση
Το ΠαΣοΚ  έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας, δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο πρώην υπουργός προχωράει την προσεχή Πέμπτη στην ίδρυση πολιτικής κίνησης στο χώρο αυτό. «Η ρήξη με το παρελθόν πρέπει να είναι αμετάκλητη» αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει: «Δεν νομίζω ότι. η κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση τετραετίας».

Ο κ. Μόσιαλος, με δηλώσεις του στη Real.gr αποκαλύπτει ότι προχωρά την Πέμπτη στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, που -όπως λέει- επιδιώκει τη σύγκλιση και ανασύνθεση των μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας, με στόχο τη ρήξη με τις αρνητικές μεθόδους του παρελθόντος και του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Σε δηλώσεις του o Ηλίας Μόσιαλος εκφράζει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έπρεπε να συμμετέχουν πιο ενεργά στην κυβέρνηση, η οποία κατά τις εκτιμήσεις του δεν θα είναι κυβέρνηση τετραετίας.


Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ και τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας σημειώνει: «Το ΠΑΣΟΚ ως πολιτικός χώρος, με τις δομές και τις στρατηγικές που είχε μέχρι τώρα, έκλεισε τον κύκλο του. Η γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για την σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας. Μια σύγκλιση που πρέπει να γίνει με συλλογικότητα και σοβαρό πρόγραμμα.

»Ο χώρος είναι κατακερματισμένος και οι αναπαλαιώσεις δεν πείθουν. Υπάρχουν βεβαία οι ηγετικές φιλοδοξίες πολλών στελεχών από πολλούς χώρους. Παρά ταύτα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μαζί εκφράζουν λιγότερο από το 8% - 9% των ψηφοφόρων που είναι κάτω των 55 ετών. Να μην ξεχνάμε δηλαδή πως η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργικών πολιτών δεν ψήφισε αυτά τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Επομένως η ευρύτερη ανασύνθεση του χώρου πρέπει να περιλαμβάνει και τις δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο υπάρχουν δύο αντίπαλοι πόλοι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα: η μεταρρυθμιστική «η οποία εκφράστηκε σε διάφορες περιόδους της πρόσφατης ιστορίας μας - στις διαδικασίες ολοκλήρωσης στην ΕΕ, στη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, στις προσπάθειες αλλαγής του ασφαλιστικού συστήματος» και η άλλη «που ήταν προϊόν του κρατισμού, του μεγάλου δημόσιου τομέα και της επιβίωσης του πολιτικού σχηματισμού μέσω της επέκτασης του κράτους».

Για την κίνηση που θα ιδρύσει την Πέμπτη, ο Ηλίας Μόσιαλος σημειώνει: «Δεν είναι προσωπική κίνηση αλλά συλλογική προσπάθεια πολλών νέων ανθρώπων. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δεν δραστηριοποιούνται σε κόμματα. Δεν είμαστε και δεν θέλουμε να εκληφθούμε ως πολιτικό κόμμα, απλά επιδιώκουμε την σύγκλιση και ανασύνθεση των μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

»Στις προθέσεις μας είναι η ρήξη με τις αρνητικές μεθόδους και τους ορίζοντες του παρελθόντος και του παλαιού πολιτικού συστήματος. Δεν μηδενίζουμε τα πάντα, ούτε θεωρούμε ότι όλα τα καλά θα προκύψουν εξαρχής, από παρθενογένεση. Όμως η ρήξη με το παρελθόν πρέπει να είναι αμετάκλητη.

»Οι συμμετέχοντες στην κίνηση, εμού πρωτίστως συμπεριλαμβανόμενου, δεν έχουμε προσωπικές ηγετικές φιλοδοξίες. Θέλουμε να συμβάλλουμε ενεργητικά και με συνεχείς παρεμβάσεις στη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων που κινούνται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΝΔ και Σύριζα επισημαίνει.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ