2012-07-03 16:40:05
Φωτογραφία για Σε κρίσιμη κατάσταση η de Villota!
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Cambridge η οδηγός της Marussia, Maria de Villota η οποία το πρωί της Τρίτης είχε σοβαρό ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών στο αεροδρόμιο του Duxford.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στις 10.15 τοπική ώρα, την ώρα που η Ισπανίδα οδηγός πραγματοποιούσε δοκιμές σε ευθεία στο αεροδρόμιο του Duxford όπου αξιολογούσε ένα νέο πακέτο σημαντικών αναβαθμίσεων που ετοίμασε το τεχνικό επιτελείο της ομάδας ενόψει του βρετανικού Grand Prix.

Όπως αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας το μονοθέσιο (MR-01) μετά από μια πρώτη αναγνωριστική βόλτα επέστρεφε στο σημείο που βρισκόταν η ομάδα όταν ξαφνικά επιτάχυνε και έπεσε με μικρή ταχύτητα όπως αναφέρεται πάνω στο φορτηγό υποστήριξης. Για 10 με 15 λεπτά η de Villota παρέμεινε ακίνητη μέσα στο κόκπιτ με τους ανθρώπους γύρω της να φοβούνται για τα χειρότερα. Σύντομα έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος άνδρες της πυροσβεστικής για την απεγκλωβίσουν καθώς επίσης και ασθενοφόρο με ιατρικό επιτελείο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.


Η 32χρονη Ισπανίδα πιλότος, η οποία έκανε τις πρώτες της δοκιμές με την Marussia, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Addenbrooke του Cambridge όπου τις παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας της, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κόρη του παλιού πιλότου της Formula 1, Emilio de Villota, έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Όπως ανακοίνωσε η μονάδα έκτακτης ανάγκης Magpas, η οποία προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην de Villota, η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Δηλώσεις για την Maria

«Μόλις έφτασα σπίτι και έμαθα για το ατύχημα της Maria. Επικοινωνήσαμε με την οικογένεια και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μάθουμε περισσότερα! Όλη μου η ενέργεια μαζί σου!», έγραψε στο twitter o Fernando Alonso.

«Τρομακτικό ατύχημα για την Maria de Villota, την οδηγό της Marussia F1. Οι σκέψεις μου είναι με τη Maria και την οικογένειά της σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», έγραψε ο Jenson Button.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με την Maria de Villota και όλους στην ομάδα της Marussia F1», έγραψε στο λογαριασμό της στο twitter η Sahara Force India.

Συνεχής ενημέρωση Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα προβλήματα του Βενιζέλου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα προβλήματα του Βενιζέλου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ