2012-07-03 19:10:09
Φωτογραφία για ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ με τον νέο υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα.

«Η μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών είναι η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν είναι δική του δουλειά η διαπραγμάτευση με την τρόικα και ότι η συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα ήταν εποικοδομητική, καθώς συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο  από μια ώρα. Ο κ. Ράιχενμπαχ ενημερώθηκε για τα σχέδια της κυβέρνησης, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ρευστότητας που πλήττει την ελληνική οικονομία και η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα -ποσό που προσεγγίζει τα 6,5 δισ. ευρώ.

Στη συνάντηση που άρχισε στις 16.30 και ολοκληρώθηκε μια ώρα  αργότερα συμμετείχε ομάδα συνεργατών του κ. Ράιχενμπαχ και η επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα κυρία Ζωρζέττα Λάλη. Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, υπεύθυνος για ζητήματα φορολογίας, ενώ στις 16.40 εισήλθε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ας τολμήσει...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ας τολμήσει...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ