2012-07-03 19:30:04
Φωτογραφία για Η Alfa Romeo γιορτάζει τριπλά!
Πριν από ακριβώς μισό αιώνα, η πρωτοπόρα για την εποχή της, "Giulia", έγραψε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας, ενώ την ίδια χρονιά λειτούργησε για πρώτη φορά η πίστα δοκιμών στο Balocco. Επίσης, πριν από 50 χρόνια δημιουργήθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR).

Αυτή τη χρονιά, η Alfa Romeo γιορτάζει την 50η επέτειο της "Giulia", ενός αυτοκινήτου που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα 100 χρόνια ιστορίας της μάρκας, παρουσιάζοντας τεχνολογική καινοτομία και υπεροχή σε μια εποχή εξαιρετικής ανάπτυξης για την εταιρεία.

Με μοναδικό design, οδηγική απόλαυση, τεχνολογική υπεροχή, αξιοπιστία, ασφάλεια και πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις η "Guilia", αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εμπορικές επιτυχίες, γεγονός που κατέταξε το μοντέλο ως ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της Alfa Romeo.

Οι πιστοί φίλοι της Alfa Romeo, είχαν τη δυνατότητα να αποτίσουν φόρο τιμής στην Guilia στις 24 Ιουνίου στην πίστα δοκιμών στο Balocco, σε μία τοποθεσία που επίσης συμπληρώνει τα 50 χρόνια ύπαρξής της
. Η επιλογή αυτής της τοποθεσίας αποτελεί έναν ακόμη σταθμό για την ιστορία Alfa Romeo, αφού εκεί αναπτύχθηκαν και δοκιμάστηκαν όλα τα πρότυπα μοντέλα, μετά από αυτό της Giulia. To γεγονός αυτό, οδήγησε την Alfa Romeo να εδραιώσει την ηγετική της θέση στα οχήματα δυναμικών επιδόσεων, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο ένα από τα παγκοσμίως αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά της.

Η νέα Giulietta Quadrifoglio Verde ήταν ένα από τα οχήματα που ξεκίνησαν από το Balocco με προορισμό την Αγγλία για να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στον κόσμο για αυτοκίνητα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η ομάδα της Alfa Romeo είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί με μέλη των σωματείων φίλων της Alfa Romeo από τις 7 συμμετέχουσες χώρες - Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ηνωμένο Βασίλειο - και να καταγράψει όλη την δράση τους, καθώς και το φεστιβάλ, μέσω εικόνων και βίντεο που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα goodwood.alfaromeo.com, όπως επίσης και στο λογαριασμό Twitter της Giulietta twitter.com/alfa_giulietta.

Μαζί με την "Giulia" και το "Balocco", την 50η του επέτειο γιόρτασε και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένα από τα δύο επίσημα σωματεία φίλων της μάρκας μαζί με το Scuderia del Portello. Η εν λόγω ένωση δημιουργήθηκε το 1962 και έχει ακόμα και σήμερα μία από τις πιο εκλεκτές και μακροχρόνιες πορείες, με περίπου δύο χιλιάδες μέλη, έναν από τους ωραιότερους και σπανιότερους στόλους οχημάτων και ένα ετήσιο πρόγραμμα γεμάτο με εκδηλώσεις στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το RIAR γιόρτασε το μισό του αιώνα στις 23 Ιουνίου στην Cremona, σε μια τοποθεσία όπου το 1924 έκανε το νικηφόρο ντεμπούτο της η "P2", η πρώτη Alfa Romeo που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο.

More photos

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ