2012-07-03 19:30:07
Φωτογραφία για Μελετούν δωρεάν χορήγηση γενόσημων στους ασφαλισμένους
Εισήγηση χορήγησης γενόσημων φαρμάκων χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων εξετάζεται από το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με το «Έθνος», το μέτρο αυτό εκτός του ότι θα ανακουφίσει χιλιάδες ασφαλισμένους, θα ελαττώσει παράλληλα τα έξοδα των Ταμείων, συγκρατώντας τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη, στο πλαίσιο των επιταγών της τρόικας, η οποία ζητά καθήλωση της δαπάνης των Ταμείων στα 2,88 δισ. ευρώ, έναντι 3,7 δισ. που ήταν πέρυσι (μείωση 800 εκατ.).

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει ήδη υποβληθεί από υπηρεσιακούς παράγοντες στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και μελετάται.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου σχολίασε στην εφημερίδα ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου να επιτευχθούν οι απαιτητικοί οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τη φαρμακευτική δαπάνη.

Υπενθυμίζεται ότι τα γενόσημα φάρμακα είναι κατά πολύ φθηνότερα κι έτσι, σύμφωνα τουλάχιστον με την προαναφερθείσα εισήγηση, είναι εφικτή η δωρεάν χορήγησή του στους ασφαλισμένους. Εξοικονόμηση πόρων θα κάνουν και τα Ταμεία καθώς θα πληρώσουν λιγότερα χρήματα, από όσα θα διέθεταν για «κανονικά» φάρμακα.


Αυτές οι σκέψεις γίνονται και υπό την πίεση των απαιτήσεων των δανειστών. Συγκεκριμένα η τρόικα αξιώνει να περιοριστεί η φαρμακευτική δαπάνη στα 2,88 δισεκατομμύρια έναντι των 3,7 δισ. ευρώ, πέρυσι. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ζητήσει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη αυτού του στόχου, αλλά παράλληλα θέλει να λάβει –και να δείξει στην τρόικα- μέτρα δραστικού περιορισμού των φαρμακευτικών δαπανών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα συναντηθεί με την τρόικα στο χρονικό διάστημα από 7 έως 9 Ιουλίου.
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Alfa Romeo γιορτάζει τριπλά!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Alfa Romeo γιορτάζει τριπλά!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ