2012-07-03 19:49:08
Φωτογραφία για 60% αυξήθηκαν οι πωλήσεις όπλων τους τελευταίους μήνες
Όλο και περισσότεροι πολίτες αγοράζουν καραμπίνες με σφαίρες καουτσουκ για αυτοπροστασία λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 60% ενώ οι εταιρείες που εισάγουν όπλα έχουν σχεδόν ξεπουλήσει λέει στο Newsit ιδιοκτήτης οπλοπωλείου. Ποια είναι η διαδικασία για να αγοράσει κάποιος όπλο και πόσο κοστίζει. Την ώρα που εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο με τους ληστές να δρουν αδιακρίτως όλες τις ώρες της ημέρας πολλοί είναι οι πολίτες που στρέφονται στην αγορά όπλου, συνήθως καραμπίνας για λόγους αυτοάμυνας. Πρόκειται για πολίτες που έχουν πέσει θύματα ληστείας είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, είτε οι γείτονές τους.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο κύριος Ανδρέας Πλαστουργός, ιδιοκτήτης οπλοπωλείου στο Περιστέρι και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας Σκοποβολής "τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση στις πωλήσεις των όπλων κατά 50% με 60%. Σκεφτείτε οτι οι εταιρείες που εισάγουν όπλα στη χώρα μας έχουν σχεδόν ξεπουλήσει και περιμένουμε τις καινούργιες παραλαβές".


ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ

Η αγορά μιας καραμπίνας, για παράδειγμα μιας μπερέτας που είναι ένα μοντέλο αρκετά γνωστό κοστίζει αυτή τη στιγμή περίπου 350 ευρώ και κάθε σφαίρα καουτσουκ κοστίζει 3 ευρώ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ

Για να αγοράσει κάποιος κυνηγετική καραμπίνα πρέπει πρώτα απ΄όλα να εξασφαλίσει ιατρικό πιστοποιητικό από παθολόγο ή ψυχίατρο που να αποδεικνύει πως έχει σώας τας φρένας και είναι υγιής.

Στη συνέχεια πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και κάνει μια αίτηση για αγορά όπλου προσκομίζοντας το χαρτί του γιατρού. Εάν έχει καθαρό ποινικό μητρώο η αστυνομία μετά από λίγο καιρό εγκρίνει το αίτημα.

Μόλις αγοραστεί η καραμπίνα ο κάτοχός της ειναι υποχρεωμένος να προσκομίσει στο ΑΤ τα στοιχεία της, δηλαδή τον αριθμό του όπλου και τη μάρκα της ενώ αντίτυπο των στοιχείων αυτών είναι υποχρεωμένος να κρατήσει και ο οπλοπώλης.

Μην ξεχνάτε πως τα όπλα δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνετε εκτεθειμένα σε χώρους οπου παίζουν παιδιά.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα SOS της εβδομάδας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα SOS της εβδομάδας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ