2012-07-03 20:15:03
Φωτογραφία για Μήνυσαν Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Μπαμπινιώτη
Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου τέσσερις δικογραφίες που σχηματίστηκαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ύστερα από την υποβολή μηνύσεων κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δικογραφία αφορά σε μήνυση που είχε καταθέσει κατά του πρώην υπουργού Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών. Η Ομοσπονδία μήνυσε τον πρώην υπουργό για τη μείωση των αποδοχών των μελών της και την εξομοίωσή τους με το μισθολόγιο των δημοσίου υπαλλήλων. Οι μειώσεις, ωστόσο, αυτές έγιναν ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση σε βάρος τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Η μήνυση κατατέθηκε επειδή αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο στοιχείων γιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Η τρίτη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή αφορά σε δικογραφία που είχε σχηματιστεί κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς κατά του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η αναφορά, που είναι κατά παντός υπευθύνου, κατατέθηκε από το Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών και επικεντρώνεται στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.


Η τέταρτη δικογραφία αφορά σε μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη. Το αδίκημα για το οποίο εγκαλείται ο βουλευτής είναι αυτό της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Στα σχετικά διαβιβαστικά έγγραφα που «συνοδεύουν» τις δικογραφίες δεν διατυπώνεται καμία κρίση αλλά ζητείται από τη Βουλή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντά της. Οι δικογραφίες είχαν παραμείνει σε εκκρεμότητα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου λόγω της διάλυσης της Βουλής και των εκλογών.

protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ