2012-07-03 21:22:05
Φωτογραφία για Ενωμένες Αποικίες Γερμανίας
Γράφει ο Μικρός Φωκίων

 Η Μέρκελ οδηγεί την Ευρώπη εκτός Ευρώ. Μήπως είναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρει;

 Κυβέρνηση εθνικής Σωτηρίας ονόμασαν το έκτρωμα που παριστάνει την κυβέρνηση. Εγώ αυτήν την Σωτηρία πρέπει να την είχα γνωρίσει στο παρελθόν. Καλή κοπέλα, από σπίτι, με τα γαλλικά της, τα γερμανικά της και τις πάντα θεσπέσιες.... επικύψεις  Αν τελικά δεν τους κάτσει η Σωτηρία θα την πέσουν στην Πηνελόπη.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει Light αντιπολίτευση. Μην παχύνουμε καλοκαιριάτικα.

Δεν θα καλέσει τους ψηφοφόρους του να διαδηλώσουν ενάντια στα μέτρα, δήλωσε ο Σύριζα πέρασα από τον Τσε Αλέξης. Θα τους στείλει για βρούβες.

Δεν μας έφτανε η υπεύθυνη αριστερά του πασοκοφώτη θα έχουμε τώρα και την υπεύθυνη αριστερά του σύριζα πέρασα από τον Τσε Αλέξη.

Θεός ο Γιωργάκης ο αντιεξουσιαστής κατά τον Μιχαλάκη τον αδιάβαστο. Τι Θεός… ημίθεος είναι.


 Και ευθύς μετά έτρεξε να προσκυνήσει τον Μπένι τον μισθοφάγο. Το συμπέρασμα είναι ότι μια καρέκλα είναι πάντα προτιμότερη είτε από το διάβασμα είτε από την πίστη.

 Σε διάλυση βρίσκεται η πυροσβεστική… μα τώρα την χρειαζόμαστε, που πήραν φωτιά τα μπατζάκια μας.

 Την τρόικα θα

πρέπει να την ξεχνάμε σιγά σιγά. Θα έχουμε επίτροπο να μας κανονίζει.

 Αλλάζει η Ε.Ε. Από Ενωμένη Ευρώπη γίνεται Ε.Α.Γ. (Ενωμένες Αποικίες Γερμανίας).

Στο σποτ της Νέας Ντοροκρατίας που θα παιχθεί στις επόμενες εκλογές ο δάσκαλος δεν θα έχει να θυμάται και πολλές χώρες που θα είναι στο ευρώ. Ίσως και καμία. Θα βγει και από την δύσκολη θέση να εξηγήσει την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας.

Κυβέρνηση εθνικής φυγής

 Ο ένας παραιτήθηκε από υπουργός πριν καν γίνει. Ο άλλος λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία του. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Κυβέρνηση εθνικής φυγής είναι.

 Η θέση του παραιτηθέντος Βερνίκου δεν πρόκειται να αναπληρωθεί. Αυτό τι σημαίνει καλέ μου αναγνώστη;

Σημαίνει πολύ απλά ότι κάνουμε υπουργούς και υφυπουργούς χωρίς να τους χρειαζόμαστε. Απλά για να δίνουμε θέσεις…

Γιατί αν η θέση του Βερνίκου ήταν σημαντική για την σωτηρία της χώρας ή έστω για την ναυτιλία θα βάζαμε κάποιον άλλον στην θέση του.

Άρα, εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση Σαμαρά αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή ότι είναι μια κυβέρνηση που τα μέλη της είναι διακοσμητικά. Ότι θα παριστάνουν τους υπουργούς και θα εκτελούν τις εντολές που θα λαμβάνουν.

Δηλαδή άνετα θα μπορούσε να μην υπάρχει κανείς υπουργός και ο Σαμαράς απλά να διεκπεραιώνει μόνος του τις οδηγίες της τρόικας.

Επιστολή έστειλε στις Βρυξέλλες ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Μην και τυχών ξεχάσουν οι προϊστάμενοι του ότι είναι και αυτός εδώ, έτοιμος να υπηρετήσει τα συμφέροντα των τραπεζών…

Ο Μπένι είπε ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι το ίδιο. Και θα το αλλάξει. Αναρωτιέμαι πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει;

 Η Ισπανία κινδυνεύει με συνολική διάσωση και όχι μόνο για τις τράπεζες, είπαν σε ρεπορτάζ στην ΝΕΤ. Και είναι ακριβώς έτσι. Η διάσωση είναι κίνδυνος – θάνατος.

 Διάσωση; Όχι, ευχαριστώ.

 Στις επόμενες εκλογές δεν θα μπορούν να μας εκβιάσουν με το δίλλημα Ευρώ ή δραχμή. Δεν θα υπάρχει ευρώ καρδιά μου.

Αγράμματο είπε τον Τσίπρα ο διανοούμενος Πάγκαλος. Θα δημιουργήσει και σχολή Πάγκαλου για να μορφώνονται οι συριζαίοι. Το πρώτο μάθημα θα είναι αυτό της αρλούμπας.

 Δεν θα διαπραγματευτεί το δεύτερο μνημόνιο ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης. Δεν θα προκάνει. Θα έχουμε ήδη το τρίτο μνημόνιο. Οπότε ας ξέρουμε ότι στις επόμενες εκλογές η προεκλογική του υπόσχεση θα είναι ότι θα διαπραγματευτεί το τέταρτο μνημόνιο.

 Εντωμεταξύ οι πολίτες αυτής της χώρας που είναι από την μεσαία τάξη και κάτω θα έχουν εξαφανιστεί…

 Βρε, μπας και η ανάπτυξη είναι κουφή και δεν ακούει το κάλεσμα του Αντωνάκη του σφουγγαράκη; Ή μήπως περιμένει να αναρρώσει ο πρωθυπουργός για να μας έρθει;

Αν είναι έτσι… καλά σαράντα.

Μικρός Φωκίων
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ