2012-07-03 22:28:02
Φωτογραφία για Ηχηρό χαστούκι της Μόσχας στην Άγκυρα
Ρωσία: "Παραβιάσατε τον εναέριο χώρο της Συρίας. Έχουμε στοιχεία"

“Η Ρωσία έχει αξιόπιστα στοιχεία για να αποδείξει ότι το τουρκικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τη Συρία, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας”, δήλωσε Ρώσος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Έχουμε στοιχεία για την ακριβή θέση του αεροσκάφους, μέχρι την στιγμή που καταρρίφθηκε από την συριακή αεράμυνα”, υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία “έχει πληροφορίες για τη θέση του αεροσκάφους και είναι έτοιμη να μοιραστεί τα δεδομένα”.

Μετά από το χαστούκι απο την Ουάσινγκτον, ακολουθεί νέα ψυχρολουσία για τη Τουρκία, αυτή τη φορά από τη Μόσχα.

Θα μιλήσει πάλι για “άνανδρους” ο Ερντογάν; Μπροστά στον Πούτιν ή τον Λαβρόφ ίσως να προσπαθήσει να ψελλίσει (για «την τιμή των όπλων») κάτι ο τούρκος πρωθυπουργός, αλλά δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τον τούρκο υπουργό εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος κάνοντας προφανώς τον «κινέζο» για το ρώσικο «χαστούκι», προσπάθησε να δώσει μία σκληρή απάντηση στον Μπάσαρ Άσαντ, που σε συνέντευξη του είχε δηλώσει πως δεν θα ήθελε να συμβεί η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους.


«Από τις τεταμένες σχέσεις μας υπεύθυνη είναι η Συρία. Η κατάρριψη του αεροσκάφους είναι μια πράξη που δεν θα μείνει ατιμώρητη» δήλωσε ο Νταβούτογλου που προσπαθεί να κρατήσει υψηλούς τους τόνους έναντι της Δαμασκού.

Ο τούρκος υπουργός δήλωσε πως μια «επίθεση στα σύνορα της Τουρκίας είναι επίθεση στο ΝΑΤΟ» προσπαθώντας να εμπλέξει άμεσα στη διαμάχη και την Ατλαντική Συμμαχία.
Πηγή
kostasxan.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ