2012-07-04 03:11:21
Φωτογραφία για Ο λαός της Ιαπωνίας φωνάζει ΟΧΙ στα πυρηνικά!
Περισσότεροι από 100.000 Ιάπωνες –πρωτοφανής αριθμός για τα δεδομένα της χώρας– βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την παράλογη και επικίνδυνη απόφαση της κυβέρνησης, να θέσει ξανά σε λειτουργία τους πυρηνικούς αντιδραστήρες της χώρας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο λαϊκό συλλαλητήριο στην Ιαπωνία εδώ και 50 χρόνια!

Η ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού, υπό το διαρκή έλεγχο της αστυνομίας. Αν και δυναμική, η διαμαρτυρία ήταν απολύτως ειρηνική με αποτέλεσμα να μην συλληφθεί ούτε ένας διαδηλωτής.

Την επόμενη ημέρα, οι διαμαρτυρίες μεταφέρθηκαν έξω από τον αντιδραστήρα ν. 3 του σταθμού Όι, του πρώτου αντιδραστήρα που επιλέχθηκε να τεθεί ξανά σε λειτουργία. Οι ακτιβιστές δέθηκαν στο φράκτη των εγκαταστάσεων προσπαθώντας να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να εισέλθουν στο σταθμό και να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα.


Η Ιαπωνία τους τελευταίους δύο μήνες είχε κλείσει όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι – παρά τις κραυγές του πυρηνικού λόμπι – η χώρα μπορεί να ζήσει μια χαρά χωρίς πυρηνική ενέργεια! Η κυβέρνηση ξεκίνησε πέρυσι να θέτει έναν-έναν τους σταθμούς εκτός λειτουργίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εντατικοί έλεγχοι ασφαλείας, απαραίτητοι μετά το τραγικό ατύχημα της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011. Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στο πυρηνικό λόμπι και την ιαπωνική κυβέρνηση που αποφάσισε την επανεκκίνηση κάποιων αντιδραστήρων, αντί να εφαρμόσει ένα σαφές ενεργειακό σχέδιο για το 2012 με βάση την καθαρή ενέργεια και την εξοικονόμηση. Την ίδια ώρα μάλιστα υπήρχαν πολλές ανεξάρτητες μελέτες που έδειχναν ότι κάτι τέτοιο ήταν απολύτως εφικτό και με τεράστια οφέλη για την οικονομία και κοινωνία της Ιαπωνίας!

Γνωρίζατε ότι η πυρηνική ενέργεια εκτός από αχρείαστη, επικίνδυνη και πανάκριβη, αποτελεί επίσης εμπόδιο για να αντιμετωπίσουμε τις κλιματικές αλλαγές; Διαβάστε Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ