2012-07-04 07:27:04
Φωτογραφία για Βουντού έφεραν τη νίκη της Ισπανίας στο Euro 2012
Η εκπληκτική εμφάνιση της εθνικής Ισπανίας στον τελικό του Euro 2012 κατά της εθνικής ομάδας της Ιταλίας δεν οφείλεται απλά στην απόδοση των παικτών... ούτε στους χιλιάδες Ισπανούς φιλάθλους που εμψύχωναν την ομάδα από τις κερκίδες.

Μερικές ώρες πριν από τον τελικό, στο κέντρο της Μαδρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη μια τελετή βουντού. Ο ιερέας, ένας Κουβανός, περιστοιχισμένος από κούκλες βουντού και φυλαχτά, καλούσε τα πνεύματα για να δώσουν δύναμη στους Ισπανούς παίκτες και να φέρουν τη νίκη.

Ο ιερέας βουντού Φρανκ Άλφαρο προσεύχεται στο θεό Όρουλα. Μια ιέρεια ανάβει κεριά και ρίχνει κάρτες που μοιάζουν με ταρώ. Μετά, βάζει καρφίτσες σε ένα κερί που έχει το σχήμα ανθρώπου και πάνω του έχει τη φωτογραφία του Ιταλού τερματοφύλακα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Αφού η Λούρδες Κούμπα ρίξει κατάρες στον Μπουφόν, καίει φωτογραφίες άλλων Ιταλών παικτών σε «μαγικές» φλόγες.

«Ανάβουμε φωτιές για να μην βλέπουν τίποτα (οι Ιταλοί), να τους τυφλώσουμε για να μην μπορούν να δουν την μπάλα και να κερδίσει η Ισπανία», λέει η ιέρεια.

Εκ του αποτελέσματος, η μαύρη μαγεία ίσως έδωσε λίγη παραπάνω ώθηση στα πόδια των «φούριας ρόχας»...
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ