2012-07-04 08:32:03
Φωτογραφία για Ευκαιρία να μάθει η τρόικα την αλήθεια
Κυριαρχούν δύο απόψεις στην Ελλάδα σχετικά με την τρόικα:

Η πρώτη θεωρεί πως η τρόικα είναι ένα αναγκαίο βήμα για τη λήψη από την Ελλάδα νέων κεφαλαίων όταν οι αγορές μας έκλεισαν την πόρτα.

Η δεύτερη θεωρεί πως είναι ένα όργανο άσχετων με την πραγματικότητα ατόμων που δεν ακούνε κανένα και επιβάλλουν τους όρους τους. Η τελευταία σύνοδος κορυφής της ΕΕ συνέτεινε ώστε πλαγίως να ενισχύεται η δεύτερη άποψη, αφού δύο μεγάλες χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία πάτησαν πόδι στο ενδεχόμενο να έχουν την τρόικα ανάμεσα στα πόδια τους όταν προσφύγουν σε βοήθεια από την ΕΕ. Αν ήταν ένα θετικό όργανο, τότε γιατί να έχουν αντίρρηση; 'Αρα είναι κακό και εξοβελιστέο.

Είναι αλήθεια ότι το μέχρι σήμερα ιστορικό των σχέσεων της Ελλάδας με την τρόικα έχει δώσει επαρκή δείγματα πως έρχονται με δικές τους συνταγές-κονσέρβα, δεν ακούνε τους τοπικούς παράγοντες, αγνοούν την ελληνική πραγματικότητα και ενίοτε καταργούν ή παραβιάζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Στη δική τους ατσαλοσύνη προστέθηκε και η προχειρότητα και τα λόγια των ελληνικών κυβερνήσεων που υπέγραψαν τα μνημόνια, οι οποίες χωρίς τεχνική προετοιμασία δεσμεύονταν σε στόχους μη εφικτούς.


Έτσι η διάσταση μεταξύ τους έγινε μεγάλη, ώστε σήμερα να διαφαίνεται σαφώς το ενδεχόμενο πλήρους διάψευσης κάθε προηγούμενης δέσμευσης διά των μνημονίων που είναι σε ισχύ.

Παρά ταύτα πρέπει να ζήσουμε και να πορευτούμε μαζί τους. Οι νέοι υπουργοί και τα στελέχη της νέας κυβέρνησης έχουν μπροστά τους δύο καθήκοντα:

(α) Να δείξουν με ακρίβεια τι έγινε στους προηγούμενους έξι μήνες και ει δυνατόν να εξηγήσουν τις καθυστερήσεις με πειστικά επιχειρήματα και (

β) να αποδείξουν ότι ξέρουν καλύτερα από τους προκατόχους τους να διοικούν, αλλά το κυριότερο ότι δεν έχουν μεγάλο στόμα σε υποσχέσεις. Σε μεγάλο βαθμό η έκθεση της τρόικας θα επηρεαστεί από τη χημεία που θα αναπτυχθεί με τους νέους υπουργούς και τον νέο πρωθυπουργό.

Πρώτα λοιπόν επιβάλλεται να γίνει η απογραφή των πεπραγμένων, κυρίως διότι πρέπει να πιστωθεί στον ελληνικό λαό η ανταπόδοση των τεράστιων θυσιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Επομένως δεν είναι ακριβές το επιχείρημα ότι η τρόικα θα καταγράψει μηδενική πρόοδο.

Η νέα κυβέρνηση, ευρύτατης λαϊκής αποδοχής, έχει επαρκή εχέγγυα να παρουσιάσει ένα νέο μελλοντικό σχέδιο ισοδύναμων μέτρων και μάλιστα ενισχυμένο με την αξιοπιστία των προσώπων που τα έχουν χρεωθεί ως προς την υλοποίηση.

Αν γίνουν τα πράγματα με τη στοιχειώδη επιμέλεια θα έχουμε για πρώτη φορά μια καλή έκθεση, πάνω στην οποία θα χτίσουμε περισσότερες προσδοκίες...

πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ